Kılıçdaroğlu Erdoğan'la perşembe görüşecek

CHP Sözcüsü Okay, Erdoğan ile görüşmede terörle mücadelenin polemik yapılmaması görüşünün iletileceğini söyledi.

Abone ol

ANKARA- CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "terör" ile ilgili konuda, perşembe günü görüşeceklerini bildirdi.

Okay, CHP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan'ın terör konusunda görüş alışverişinde bulunmak arzusuyla CHP Genel Başkanına yazılı olarak yapmış olduğu davet ve randevu talebi üzerine, sayın Genel Başkanımız 15 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de TBMM'deki odasında sayın Başbakan ile görüşeceklerdir. Bu husus Sayın Başbakan'a Genel Başkanımız tarafından da yazıyla bildirilecektir" dedi.

"Terörle mücade polemik yapılmasın"

Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında 15 Temmuz Perşembe günü TBMM'De gerçekleşecek görüşmeye ilişkin olarak, "Terörle mücadelenin bir iç siyaset malzemesi yapmadan ulusal bir program içinde sürdürülmesi gerekliliği yönündeki CHP'nin görüşleri Sayın Başbakan'a aktarılacaktır" dedi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu görüşmesi

Hakkı Suha Okay, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Okay bir soru üzerine Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında 15 Temmuz Perşembe günü TBMM'de gerçekleşecek görüşmeye CHP'den Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği 3 kişinin daha katılacağını söyledi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin olarak da "Sayın Başbakan'ın bilgilendirmesi sonrasında CHP'nin sayın Genel Başkanı da bu konuda düşüncelerini aktaracaktır" diyen Okay, görüşmenin ana temasının terör olduğunu, ancak başka konuların gündeme gelip gelmemesinin görüşmenin içeriğine bağlı olduğunu ifade etti.

Okay, "Başbakan'a terörle ilgili bir öneri iletilecek mi? Bir dosya sunulacak mı?" sorusunu yanıtlarken de CHP'nin başlangıçtan bu yana terörle mücadele konusunda bir doğrultu tutarlılığı sergilediğini, bunların bir kez daha Başbakan Erdoğan'a ifade edileceğini aktardı. Okay, "Terörle mücadelenin bir iç siyaset malzemesi yapmadan ulusal bir program içinde sürdürülmesi gerekliliği yönündeki CHP'nin görüşleri Sayın Başbakan'a aktarılacaktır" dedi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz