NATO'dan Afganistan için görüş birliği

Rasmussen: 2011 Afganistan'dan çekilme tarihi değil

Abone ol

İSTANBUL - NATO Savunma Bakanları Gayriresmi toplantısının ardından yapılan basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, esas olarak üç konuda karar aldıklarını söyledi.

Rasmussen, bu konuları Afganistan'da gelişigüzel patlayıcılara karşı girişimde bulunulması, tıbbi bakım ve askeri yetenekleri yüksek olan daha fazla helikopter kullanılması olarak açıkladı.

Toplantılarda, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in, diğer ittifak üyeleri ve ortaklarla birlikte patlayıcı ve mayınlara karşı 'daha güçlü bir işbirliği' yapılmasını önerdiğini belirten Rasmussen, "IED denilen patlayıcı düzeneklere karşı birtakım tedbirler alınacak olursa bütün ISAF askerleri böyle bir tehlikeye karşı daha iyi korumuş olacak" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'da görevleri bitinceye kadar kalmakta kararlı olduklarını da belirterek, ''Görevimizi 2011'de tamamlamış olacağımızı sanmıyorum. Hiç kimse 2011 tarihinin, Afganistan'dan çekilme tarihi olduğunu söylemedi. Asker sayısında önemli bir artış yapıyoruz ve uluslararası toplum da sivil çabaları güçlendirme kararı aldı. Kademeli olarak sorumlulukları Afganlara devredeceğiz" dedi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı