"Biz hesap adamıyız, onlar gibi üfürmeyiz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İktidara geldiklerinde Kamu İhale Kanunu'nu değiştireceklerini söyledi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluğu gidereceğini ifade ederek, "Benim adım Kemal; hesabımızı yaparız, biz hesap adamıyız, onlar gibi üfürmeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Olağanüstü Kurultayında verdikleri sözlere ilişkin hatırlatmalarda bulundu. İktidara geldiklerinde Kamu İhale Kanunu'nu değiştireceklerini, devletin, vatandaşın cebinden para çıkmayacağını, birilerinin hortumculuk yapmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, getirdikleri önerilerle kaynak tüketmediklerini, kaynak yarattıklarını kaydetti.

Üniversitelere, bilimsel, mali ve yönetsel özerklik getireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, gençlerin üniversite yönetiminde yer alacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Üniversitesinde öğrencilerin 1 yıl süreyle aranabileceğine yönelik çıkan haberleri anımsatarak, "Size diyorum 'AKP'nin demokrasi, özgürlüklerle ilgisi yok' diye. Siz bu kararla, üniversiteyi potansiyel suçlu hale getiriyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu, siyasetin finansmanını şeffaflaştıracaklarını, bunun da parayla, pulla direkt ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

"hangi dilden bahsediyorsun"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bizim söylemlerimizden sonra, bunlar ellerine kağıt, kalem aldılar, Türkiye'de 16 milyon yoksul varmış. Biz değil, onlar itiraf etmeye başlıyor. Biz bunları söyleyince 'yoksul sayısı çok fazla, bunların yoksulluğunu gideremezsiniz' dediler. Ne söyledim: benin adım Kemal; ben bu yoksulluğu gidereceğim. Bunlar kömür, makarna veriyorlar ya orada bile yolsuzluk yapıyorlar. Sayın Başbakan 'insaf, dinin yarısıdır' diyordu. O yardımda bile yolsuzluk varsa, hangi dinden, imandan bahsediyorsun.

Sanıyorlar ki aklımıza geldi söyledik, biz bir şey söylersek en az 50 kez düşünmüşüzdür, uzmanlarıyla oturmuşuzdur. Devlette yardım yapan kaç kurum var, bütçeleri nedir, kaç kişi çalışıyor; onlar bilmezler ama biz biliriz. Biz hesabımızı yaparız, biz hesap adamıyız, onlar gibi üfürmeyiz. Doğrusu neyse adam gibi söyleriz. Aile sigortasını biz söyledik ama bununla ilgili yasa 1971'de Parlamentodan geçmiş. Şimdi 2011'e giriyoruz, ağızlarına bile alamıyorlar.

Kaynak da para da var ama sen o kaynakları kullanmasını bilmiyor, çarçur ediyorsun, o kaynakları alıp birilerine yediriyorsun, yolsuzluk yapıyorsun. Biz aile sigortası deyince aklına fakir, fukara geliyor, 'bütçede para yok.' İran'a kullanmadığın doğalgaz için 1 milyar 300 milyon dolar ödedin, aklına hiç mi fakir fukara gelmedi."

"AK Parti, "hesap, kitap, program, plan bilmiyor"

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Bunlar hesap bilmezler"' dediğini belirterek, AK Parti'nin, "hesap, kitap, program, plan bilmediğini" savundu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Neye dayanarak söylüyorum; yasalara göre, belli dönemlerde çıkması gereken planlar, programlar var; orta vadeli plan mesela. Zamanında çıkaramadılar, zamanında plan, program yapamayan bir iktidar düşünün, gelmiş bize hesap soracak. Biz sana hesap soruyoruz, sen bu planı yapacak karatta (ölçüde) bir hükümet değilsen, orada ne işin var. Bu hükümete, pırlanta hükümeti diyoruz. Fakir fukaranın ekmeğinden vergi alır, pırlantadan, yakuttan, inciden vergi almaz. Fakir fukaranın derdinden de anlamazlar.

'Mazottan ÖTV'yi kaldıracağız' dedik, 'vay efendim nasıl kaldırırsınız.' Niçin para yokmuş, sıra çiftçiye gelince mi para yok. Senin yandaşların köşeyi dönerken, devletin Hazinesini hortumlarken para var da çiftçiye mi yok? Bir sözcüsü de Mecliste konuşuyor ÖTV'nin yükü 28-30 katrilyonmuş. Bunun yükü binde 33, yani 3,6 milyar lira. Bunlar hesap bilmiyor, milleti kandırıyorlar. Millete yalan söylemeyin."

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı