Sınırda hava hareketliliği devam ediyor

Abone ol

ANKARA – Türkiye-Suriye hududunda hava hareketliliği devam ediyor. F-16'lar, Suriye hava araçlarının Türkiye'ye yönelmesi üzerine havalanırken, devriye görevi esnasında da bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından, üç saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetlere ilişkin internet sitesinde yer alan verilerine göre, dün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

İki adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, beş adet harp gemisi ile millî görevler icra edildi.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 3.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Ayrıca yine Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilirken, Suriye'nin bu hava aracı da sınıra 4.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Öte yandan dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevi esnasında da bir adet F-16 uçağına, Gaziantep üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından, üç saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Bir adet uçak ile Ege ve Akdeniz'de karakol gözetleme görevi, dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi de icra edildi.

Şişecam'dan daha iyi bir dünya için iş birliği çağrısı İngiliz KOBİ’lere Türk sanal posu Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü 10 icra dosyasından 1’i ihlalli köprü geçişinden “Güneş enerjisinin yaygınlaşması için depolama şart”