SON DAKİKA! İstanbul Havalimanı: İniş takımları açılmayan uçak gövde üzerine indi

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike... Sabah saatlerinde bir kargo uçağı iniş takımları açılmayınca gövde üzerine iniş yaptı. Kargo uçağının ABD merkezli FedEx şirketine ait olduğu belirtilirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Araştırma ve inceleme çalışmaları başladı. Olayda ölen ya da yaralanan yok" açıklamasını yaptı.

Abone ol

SON DAKİKA: ABD merkezli FedEx kargo şirketine ait FX6238 sefer sayılı Boeing 767 tipi uçak saat 08.17 sıralarında İstanbul Havalimanı'na yaklaştı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Paris-İstanbul seferini yapan uçağın ön iniş takımları açılmayınca pilot gövde üzerine iniş kararı aldı. Pilot, havalimanı yetkilileriyle iletişim halinde uçağı gövde üzerine başarılı bir şekilde indirdi.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın gerekli birimleri ve havalimanı itfaiye ekipleri uçağa yangın ihtimaline karşı müdahale ederken, kazada ölüm ya da yaralanma yaşanmadı.

Ucuz atlatılan kaza nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda hava trafiğinin etkilenmediği öğrenildi. Uçuşlar havalimanın diğer pistlerine yönlendirildi.

ABD’nin Tennessee eyaleti merkezli FeDeX, 2023 itibarıyla filo ve taşıdığı binlerce ton yük bakımından dünyanın en büyük havayolu nakliyat (kargo) şirketi. FedEx, altı kıta 220 ülkede 375’ten fazla destinasyonda hizmet veriyor.

Ulaştırma Bakanlığı: Hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımları açılmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır" denildi.

"Araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır"

Yapılan açıklamada ölen yada yaralanan olmadığı vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır."

İGA'dan açıklama

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kazaya ilişkin yapılan açıklamada, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndan gelen FX6238 sefer sayılı Boeing 767 tipi kargo uçağının teknik bir nedenden dolayı ön iniş takımları açılmadan hava trafik kontrol kulesinin yönlendirmesi başarılı bir iniş yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Gövde üzeri kontrollü iniş öncesi, pistte hazır bekleyen ARFF ekiplerinin uçağa anında müdahalesiyle hiçbir can kaybı yaşanmadan kaza kontrol altına alınmıştır. Olay sonrası sadece 16R pisti geçici süreliğine hava trafiğine kapatılmıştır. ARFF ekiplerinin, uçağın güvenli bir alana taşınması ve pistin uçuş trafiğine açılmasına yönelik çalışmaları sürmektedir. Yedek pistler dahil olmak üzere tüm diğer pistlerde uçuş trafiği ve operasyon sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Türk arama kurtarma ekibi, İran'a intikal için yola çıktı Arda Güler Real Madrid'de tarihe geçti Derbi sonrası ortalık karıştı ABD'den İran Cumhurbaşkanı Reisi açıklaması Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi saha karıştı