Türkiye-Afganistan-Pakistan arasındaki 6. zirve başladı

Türkiye-Afganistan-Pakistan arasında 2007'den bu yana düzenlene zirvenin 6.'sı üç ülke cumhurbaşkanlarının katılımı ile başladı.

Abone ol

İSTANBUL  - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasındaki üçlü iş birliğinin, söz konusu ülkelerin ötesinde, bölgesel istikrar ve iş birliğine katkıda bulunduğunu ve diğer ülkeler tarafından takdirle izlendiğini söyledi.

Gül, "Türkiye-Afganistan-Pakistan 6. Üçlü Zirvesi", üç ülkenin cumhurbaşkanları arasında yapılan kısıtlı katılımlı oturumun ardından düzenlenen genel oturumun açılışında yaptığı konuşmada, "Değerli kardeşlerim" diye hitap ettiği konuk cumhurbaşkanları ile zirve vesilesiyle tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu ülkeler arasındaki dostluk bağlarının tarihten geldiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye, Afganistan, Pakistan arasındaki iş birliği, bu süreci başlattığımız 2007'den bu yana ilerlemektedir.Ülkelerimiz arasındaki zengin iş birliği potansiyelini somut kazanımlara dönüştürme konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Türkiye, Afganistan ve Pakistan'ın bu üçlü iş birliği, ülkelerimizin ötesinde, bölgesel istikrar ve iş birliğine katkıda bulunmakta ve diğer ülkeler tarafından takdirle izlenmektedir."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üçlü Zirve'nin en önemli neticelerinden birinin, Yüksek Barış Konseyi Başkanı ve eski Afganistan Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani'nin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren suikastın aydınlatılması için Pakistan ve Afgan makamları arasında iş birliği mekanizmasının kurulması olduğunu bildirdi.

Oturum, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

AFAD duyurdu: Malatya ve Çanakkale'de deprem Ali Yerlikaya peş peşe duyurdu: 2 suç örgütü çökertildi Rakının ardından bira ve viskiye zam için tarih verildi Yılmaz: Tüm ülkeleri Filistin Devleti'ni tanımaya çağırıyoruz Düğün sezonu beyaz eşya sektörüne can suyu oldu