Aidatları yarı yarıya indirip kaçan firmaları döndürecek

İKMİB başkanlığına adaylığı koyan PAGEV Başkanı Eroğlu, ihracattan kesilen aidatı onbinde 5’ten onbinde 2’ye indirmeyi hedefliyor.

Abone ol

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) belki de tarihinin en hararetli seçimlerine yaklaşıyor. Mevcut yönetimin adayına karşı adaylığını açıklayan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, başkan olması halinde ihracattan kesilen aidatı onbinde 5’ten onbinde 2’ye indirmeyi hedefliyor. Eroğlu, bu yolla daha önceki dönemlerde çeşitli nedenlerle birlikten kaçan firmaların geri döneceğini savunurken, üye sayısının artmasıyla da gelir kaybının telafi edilebileceğini vurguluyor. Eroğlu, mevcut yönetime de bir çağrıda bulunuyor. “Gelsinler bu genel kurula bu öneriyi getirelim” diyen Eroğlu, başkan olması halinde bir yıl sonraki genel kurula kadar bu aidatı almaya devam etmek istemediğine dikkat çekiyor.

Kendisini ‘mücadeleci bir kişiliğe sahip’ olarak tanımlıyor Eroğlu. Hem sosyal hayatında hem de iş hayatında bu karakterini ön planda tuttuğunu ifade eden Eroğlu, başkanlık yarışındaki ekibini de sonuç odaklı kişilerden oluşturduğunu söylüyor.

Çalıştayları iptal edecek

Önceki süreçte birliklerin bölünerek güç kaybetmesini önlediklerini anlatan Eroğlu, şöyle devam ediyor: “Limanlardaki ordino bedelini de düşürdük. İran konusunda iki ülke arasındaki sorunları çözmek büyük önem arz ediyor. İhracatta hedefimiz kimyayı birinci yapmak. Ana politikamız kimyanın etrafında. Kalıcı ikinci olacağız demek tekstilin önünde kalıcı ikinci olacağız demek. Doğru ya da iddia bir hedef değil. Tekstille kalkınmış ülke yok ama kimyayla var. Tekstilin istihdam kaynağı olduğu söyleniyor ama kimya da ciddi şekilde istihdam yaratan bir sektör. Özellikle plastikte ciddi bir şekilde istihdam yaratılıyor.”

Eroğlu, birlik çatısı altında yapılan çalıştayları da eleştiriyor. Bu çalıştayların sonuç raporlarını kendilerine göndermediklerini ifade eden Eroğlu, çalıştayları iptal edeceğine dikkat çekiyor.

Çin’deki Kanton Fuarı’nda 1 haftada 30 milyar dolarlık iş bağlantısının yapıldığını anlatan Eroğlu, Türkiye’de de buna benzer bir fuar düzenlenebileceğini belirtiyor. Bu fuarla birlikte İstanbul’un marka haline gelebileceğini söyleyen Eroğlu, müşterinin ayağına gitmek yerine, firmanın ayağına gelen müşterinin daha fazla alım yapabileceğini savunuyor.

STK’ların kendisiyle bağlantılı adayları destekleyebildiğini ifade eden Eroğlu, şunları anlatıyor: “Bütçe konusunda her şey şeffaf. Aday olan kişi PAGEV’in başkanıysa kurum destekler. EVSİD de destekliyor. Önemli projelerimizden biri de ihracatçılar birliğindeki israfa ‘dur’ demek. Adaylığımızı açıkladığımız gün projemizi koyduk ortaya.”

Genç yaşta ihracata başladı

Eroğlu, aynı zamanda Sem Plastik’in de Yönetim Kurulu Başkanı. Şirketin ihracata başlaması Yavuz Eroğlu ile birlikte olmuş. İlk ihracatını Ortadoğu’ya yaptığında bir süre gönderdikleri ürünün parasını alamamışlar. Daha sonra bir yolunu bularak Ortadoğulu firmanın sahibini Türkiye’ye getirerek, ürünlerin parasını almayı başarmış. Sem Plastik bugün İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük sanayi kuruluşları araştırmasında ilk 500’ün içinde yer alıyor. Ayrıca ihracatta pazar çeşitliliği alanında da ödül almışlar.

Genel kurul günü oy vermeye gidenler; seçemeden dönebilir

365 oda ve borsa yeni başkanını belirleyecek

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz