365 oda ve borsa yeni başkanını belirleyecek

Oda ve borsalarda seçim yarışı nisan ayından itibaren başlıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 81 ilde ticaret ve sanayi odaları ile borsalarda başkanların büyük bölümü yeniden aday.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YURT HABERLER

Oda ve borsalarda ekim ayında yapılması gereken ancak Bakanlar Kurulu kararıyla nisan ayına ertelenen seçimler nedeniyle iş dünyası hareketli. Birçok oda ve borsada seçim takvimi belirlendi. Mevcut başkanlardan birçoğu yeniden aday olurken, yarışa yeni isimlerin yanı sıra, platform oluşturarak mevcut yönetimlerin karşısına çıkan adaylar da var. Toplam 365 oda ve borsa yeni başkanını seçmek için gün sayarken, adaylar da bir taraftan seçim çalışmalarına başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) son dönemlerinin en bol adaylı seçimine hazırlanırken, İstanbul Sanayi Odası tek adayla seçime gidiyor. İzmir’de ise Ticaret Odası’nda mevcut başkan Ekrem Demirtaş 2 aday ile yarışacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise Ender Yorgancılar adaylığını henüz açıklamazken, karşısına yeni bir isim de aday olarak henüz çıkmadı. Başkent Ankara’da da tek yarış Ankara Ticaret Odası’nda olacak. Mevut Başkan Gürsel Baran, Erhan Kızılmeşe ile yarışacak. Ankara Sanayi Odası’nda ise başkan Nurettin Özdebir’in karşısına şu ana kadar herhangi bir aday çıkmadı.

İTO'da 5 aday yarışacak

İTO’da başkanlık için 5 adayın adı konuşuluyor. 420 bin üyesiyle dünyanın en büyük odalarından olan İTO’ya mevcut meclis başkanı Şekib Avdagiç, TEBPLAST’ın sahibi Abdullah Teber ve İTO Meclis Üyesi Ender Yazıcıoğlu resmi olarak adaylıklarını açıkladılar. İTO’nun mevcut başkanı Öztürk Oran ile İTO Başkan Yardımcısı Murat Kalsın’ın da adı adaylık için konuşuluyor. İTO’da 2 yıl faal olan şirketlerin oy kullanabilecek olması nedeniyle, bu şartı taşıyan 380 bin şirketin olduğu ifade ediliyor. İTO’da komite seçimleri Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde 9 Nisan’da, başkanlık seçimi ise 14 Nisan’da yapılacak.

İSO tek adayla seçime gidiyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ise tek adayla seçime hazırlanıyor. 18 binin üstünde üyesi olan İSO’da mevcut başkan Erdal Bahçıvan’ın şimdilik rakibi görünmüyor. 2 Nisan’da Elmadağ’daki Convention Center’da komite seçimlerini gerçekleştirecek olan İSO, yönetim kurulu seçimini ise 7 Nisan’da yapacak.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) da 14 Nisan’da komite seçimini gerçekleştirecek. Kurumdaki tek başkan adayı mevcut İSTİB Başkanı Ali Kopuz olarak görülüyor.

İstanbul Deniz Ticaret Odası’nda ise 2 aday bulunuyor. Mevcut Başkan Metin Kalkavan tekrar başkanlık için aday olacak. 8 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek komite seçimlerinin ardından başkanlık için Tamer Kıran, Kalkavan’ın rakibi olacak.

İZTO'da 3 aday yarışacak

İzmir Ticaret Odası’nda ise 1992 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Ekrem Demirtaş’ın yanı sıra eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem adaylığını açıklayan 3 isim oldu. İZTO meclis üyeliği seçimleri 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

EBSO'da henüz aday yok

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise 6 yıldır başkanlığını sürdüren Ender Yorgancılar’a karşı aday çıkmadı. Ender Yorgancılar da adaylığını açıklamadı ancak, tekrar aday olması bekleniyor. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın adı da kulislerde aday olarak geçse de Yorgancılar’ın aday olması halinde Uğurtaş’ın aday olmayacağı ifade ediliyor. EBSO seçimleri ise 4 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

İzmir Ticaret Borsası ise 1 Nisan Pazar günü seçime gidecek. İzmir’de tek kadın oda başkanı olan Işınsu Kestelli’nin tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde ise mevcut başkan Yusuf Öztürk ile Gökalp Erim başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Ankara'da tek yarış ATO'da olacak

Ankara Ticaret Odası seçimlerinde mevcut Başkan Gürsel Baran’ın karşısına şu ana kadar tek aday çıktı. Beyaz eşya sektörüne faaliyet gösteren ve 32 mağazası bulunan Erhan Kızılmeşe, adaylığını düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Halen 150 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük odalarından birisi olan ATO’da 68 tane de meslek komitesi bulunuyor. Gürsel Baran, Salih Bezci’nin istifasıyla boşalan başkanlık görevine olağanüstü seçimle gelmişti.

ASO'da Özdebir'in karşısına aday çıkmadı

Üye sayısı 8 bin civarında olan Ankara Sanayi Odası’nda başkan Nurettin Özdebir’in karşısına şu ana kadar herhangi bir aday çıkmadı. ASO’da başkanlık yarışından ziyade, muhalif grupların komite ve meclis üyeliğinde yönetimi zorlaması bekleniyor. Toplam 32 meslek komitesinin bulunduğu ASO’da seçimlerin ilk aşaması 4 Nisan’da yapılacak ve bu tarihte komite ve meclis üyeleri belirlenecek. 11 Nisan’da yapılacak ikinci turda ise 11 yönetim kurulu üyesiyle birlikte, disiplin kurulu üyeleri, meclis başkanı ve TOBB delegeleri seçilecek.

Ankara Ticaret Borsası'nda Faik Yavuz tek aday

Ankara Ticaret Borsası seçimlerinde, aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Faik Yavuz’un tek başına seçime katılması bekleniyor. 5 Nisan’da komite seçimleri yapılacak, 12 Nisan’da yönetim kurulu başkanı, asil ve yedek üyeler seçilecek. 18 Nisan’da sonuçlar kesinleşecek. Toplam 10 komitenin bulunduğu ATO’da bin 200 civarında üyenin 900’ünün oy kullanması bekleniyor.

Bursa'da İbrahim Burkay 2 aday ile yarışacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda şu ana kadar 3 aday adaylığını açıklarken, henüz bu konuda açıklama yapmayan ancak aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimler de bulunuyor. Başkanlık için yeniden aday olan mevcut Başkan İbrahim Burkay, seçimlerin 3 Nisan Salı günü yapılacağını açıklamıştı. Yeni dönem projelerini de düzenlediği basın toplantısıyla anlatan Burkay, Bursa OSB’de oluşturulan seçim ofisinde çalışmalarına başladı. Geçmiş dönem Meclis Başkanı İlhan Parseker ile İl Sanayi eski Müdürü Mahmut İnan da BTSO Başkanlığı için adaylığını resmen açıklayan isimler oldu. Bu yıl yapılacak seçimlerde meclis üye sayısı 128’den 133’e, komite sayısı da 51’den 63’e çıkıyor. 38 bin 600 üyesi bulunan BTSO’da 28 bin faal üyenin yaklaşık 22 bininin oy kullanması bekleniyor. 94 yıllık geçmişe sahip olan Bursa Ticaret Borsası’nda da 750 üye 1 Nisan’da oy kullanacak. Borsa’da mevcut başkan Özer Matlı yeniden aday.

Samsun'da ağızları bıçak açmıyor

Samsun’da yaklaşan oda seçimleriyle ilgili şu ana kadar ne mevcut Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ne de üyeler arasından bir isim resmi olarak adaylığını açıkladı. Ancak, TOBB’un da yönetiminde görev alan Murzioğlu’nun aday olacağı belirtiliyor. Murzioğlu gibi inşaat sektöründe faaliyet gösteren Meclis Üyesi Abdullah Şahin’in de kendi meslek grubunda Başkanlığa getirilmek istendiği söyleniyor. Ayrıca, geçen aylarda kayyum atanan Samsunspor’un yönetiminde yer alan ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Suat Çakır’ın da aday olacağı konuşuluyor.

Ordu'da seçimler kıran kırana geçecek

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eczacı Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, önümüzdeki ay yapılması planlanan seçimlerde aday olacağını açıkladı. Diğer taraftan odanın Meclis Başkanı Ufuk Ünal’ın da bu dönem başkanlığa aday olacağı belirtiliyor. Şahin başkanlığında odada bu dönem ihracatı geliştirmeye yönelik 3 milyon dolarlık bir Ur-Ge projesi ve yine 3 milyon dolarlık inşaat sektöründeki imalatçılarına yönelik yeni bir proje hayata geçirilirken, 32 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi’nin de temeli atıldı.

Sinop'ta mevcut başkan aday değil

Beş dönemden beri Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Erol Derici ise yeniden bu göreve aday olmayacağını, ancak Meclis Başkanlığı için aday olduğunu açıklarken, Sinop TSO için henüz resmi olarak adaylık açıklayan isim çıkmadı.

Eskişehir Sanayi Odası'nda 2, Ticaret Odası'nda 3 aday yarışacak

Eskişehir’de oda ve borsa seçimleri nisan ayının ilk haftasında yapılacak.4 Nisan’da yapılacak olan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimlerinde 700 üye oy kulanacak. 16 meslek komitesi başkan ve üyelerinin de belirleneceği seçimlerde mevcut başkan Savaş Özaydemir dana önce aday olmayacağını açıklamıştı. Seçimlerde Küpeliler AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nadir Küpeli ve Lande, Lava, Alfafonet gibi firmaların Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın listeleri yarışacak.

Eskişehir Ticaret Odası’nda (ETO) ise 3 aday bulunuyor. Seçime mevcut başkan Metin Güler’in yanı sıra Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer katılıyor. Seçimlerde 16 bin 500 ETO üyesi 40 meslek grubunda temsilcilerini belirleyecek.

Eskişehir Ticaret Borsası’nda (ETB) 1 Nisan’da yapılacağı duyurulan seçimlere mevcut başkan Ömer Zeydan yenidan aday olduğunu açıkladı.

Adana'da Zeki Kıvanç ve Atila Menevşe yeniden aday

Adana’da ise 5 Nisan tarihinde Sanayi Odası seçimleri yapılacak. Seçimde 2013 yılından beri başkanlık görevini yürüten Zeki Kıvanç tek aday olarak görülüyor. ASO seçimlerinde başka bir adayın çıkması beklenmiyor.

Adana Ticaret Odası’nda ise 1 Nisan’da meslek komitesi ve meclis üyeliklerinin seçimleri yapılacak. 8 Nisan tarihinde de yönetim kurulunun seçimi gerçekleştirilecek. Seçimde 2013 yılından beri başkanlık görevini yürüten Atila Menevşe ile 2001-2011 yılları arasında başkanlık yapan Şaban Baş şimdilik adaylığını açıklayan iki isim. Ertelenen Ekim 2017 seçimleri için Mehmet Şahbaz ve Tarkan Kulak’ın da aday olacağı konuşulmuştu. Şu anda bu isimler henüz resmen adaylık açıklaması yapmadı.

ATB'de 3 aday yarışacak

Adana Ticaret Borsası’nda ise 3 Nisan tarihinde yapılacak seçimlerde 3 aday yarışacak. 2015 yılından beri borsa başkanlığını yürüten Şahin Bilgiç, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile işadamı Orhan İlhan adaylığını açıkladı.

Diyarbakır'da Ahmet Sayar aday değil, 3 yeni aday var

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda 14 Nisan’da yapılacak seçimlerde mevut Başkan Ahmet Sayar’ın aday olması beklenmiyor. Oda seçimleri için Diyarbakır Platformu olarak işadamı Suat Önen ‘beyaz liste’ ile Mehmet Kaya da ‘’yeşil liste’ ile seçime gireceğini açıkladı. Henüz basın duyurusu yapılmasada da Abdulkadir Karavil’in de 'sarı liste' ile seçime gireceği öğrenildi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil de 1 Nisan’da yapılacak seçimler için yeniden aday olduğunu açıklayan isimler arasında yer aldı.

Kocaeli'de Zeytinoğlu'nun yeniden aday olması bekleniyor

Kocaeli Sanayi Odası’nda ise 15 Nisan’da yapılacak seçimler için henüz kimse adaylığını resmen açıklamadı. Ancak mevcut başkan Ayhan Zeytinoğlu’nun yeniden aday olması bekleniyor. Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) ise seçim tarihi de adaylar da henüz netleşmedi. Ancak mevcut başkan Necmi Bulut’un yeniden aday olacağı konuşuluyor. Körfez Ticaret Odası (KTO) mevcut başkan Sibel Moralı aday olmayacağını açıklarken, Recep Öztürk, 5 Nisan’da yapılacak seçimler için adaylığını duyurdu. Gebze Ticaret Odası’nda (GTO) ise mevcut başkan Nail Çiler yeniden aday olacak.

Elazığ'da İdris Alan yeniden aday

Seçim takvimi belli olan Elazığ TSO’da ise seçimler 1 Nisan tarihinde yapılacak. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yeniden başkanlık için aday olurken, odada 14 meslek grubunda 2 ayrı listenin yarışacağını açıkladı. Alan, seçilmesi halinde Elazığ 2. OSB başta olmak üzere ilin kalkınma ve gelişmesi noktasında çok önemli projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Erzurum'da 2 isim kesinleşti

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise nisan ayında yapılacak seçimlerde iki adayın ismi ön plana çıktı. Mevcut başkan Lütfü Yücelik ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney başkanlık için yarışacak. Bu iki adayın dışında adaylığını açıklayan olmadı.

Kastamonu'da mevcut başkan yeniden aday

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan seçimler için adaylığını açıkladı. Bazı adayların da seçimlerin ertelenme ihtimaline karşı beklediği, ancak nisanda yapılması durumunda 2 adayın daha yarışa katılacağı belirtiliyor.

Gaziantep Sanayi Odası'nda Adil Konukoğlu tek aday

Gaziantep Sanayi Odası’nda mevcut başkan Adil Konukoğlu’nu tek aday olarak başkanlığa tekrar seçilmesi bekleniyor. Aynı şekilde Gaziantep Ticaret Borsası’nda da şu ana kadar başkan Ahmet Tiryakioğlu haricinde herhangi bir aday ortaya çıkmadı. Gaziantep Ticaret Odası seçimlerinin de her zaman olduğu gibi çok çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun tekrar aday olmayacağını açıklamasından sonra kulislerde Beyhan Külekçi ile eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer’in adı adaylık için geçiyor. Uzun süredir isimleri gündemde olan Taner Özdurak ile Gökhan Çeliktürk ise aday olmadıklarını açıkladı. Kulislerde adaylık için ismi geçen diğer işimler ise Tuncay Yıldırım, Fatih Güllüoğlu, Melih Meriç, Tayfun Aygın, Necmettin Ay, Mahmut Yıldırım, Sıtkı Severoğlu, Ökkeş Tabur, Taner Özdurak, Erhan Özmen. Henüz resmi olarak açıklamasa da Gaziantep Ticaret Odası’nda esas sürprizi hala meclis üyeliği görevini sürdüren Tuncay Yıldırım’ın yapacağı iddia ediliyor.

Burdur'da mevcut başkan dahil 3 aday yarışacak

Burdur’da 2013 yılından beri Ticaret Borsası Başkanlığını yürüten Yılmaz Başar 15 Nisan’da yapılacak borsa seçimleri için üyelerin talep ve istekleri doğrultusunda yeniden göreve talip olduğunu açıklarken, bir önceki dönem Borsa Başkanı Baki Varol ile Ömer Faruk Gündüzalp’in de seçim yarışına katılacağını söyledi.

ITSO'da Şükrü Başdeğirmen yeniden aday

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen 7 Nisan’da yapılacak seçimlerde yeniden göreve talip olduklarını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta Serdar Zebun tekrar aday

Kahramanmaraş’ta ise seçim takvimi henüz belli olmayan Ticaret ve Sanayi Odası’nda mevcut başkan Serdar Zabun tekrar aday olduğunu açıklarken, karışına başka bir adayın çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda ise mevcut başkanı Ahmet Duran Balsuyu yeniden aday.

Artvin'de iki aday yarışacak

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise 3 dönemdir başkanlık yapan Kurtul Özel’e rakip çıktı. Adaylığını açıklayan Seçkin Kurt, 1 Nisan’da yapılacak seçimler için kendisini şanslı gördüğünü ve bilinçli adımlar attığını söyledi.

Gümüşhane ve Balıkesir'de mevcut başkanlar aday

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise mevcut başkan İsmail Akçay, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, 7 Nisan’da yapılacak seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

SATSO'da Kösemusul yeniden aday

Sakarya Ticaret ve Sanayi ve Sanayi Odası (SATSO) ise 2 Nisan’da seçime gidiyor. Mevcut Başkan Mahmut Kösemusul, seçimlerde tekrar aday olduğunu açıklarken, şu ana kadar adaylık açıklamasında bulunan başka bir üye çıkmadı.

ATSO'da Davut Çetin, ATB'de Ali Çandır aday

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) ise şu ana kadar mevcut başkan Davut Çetin 7 Nisan’da yapılacak oda seçimleri için yeniden aday olduğunu açıkladı. 21 bin üyenin olduğu ATSO’da 269 meslek komitesi ve 111 meclis üyeliği için seçim yapılacak. Antalya Ticaret Borsası’nda ise mevcut başkan Ali Çandır, iş dünyasının birikmiş sorunlarının çözümü için aynı ekiple yeniden aday olduğunu açıkladı.

Çorlu'da 3, Çerkezköy ve Kırklareli'de 2'şer aday yarışacak

Trakya bölgesinde en çok adaya sahip oda Çorlu TSO oldu. Oda için mevcut başkanı İbrahim Gönül’ün yanı sıra, İzzet Volkan ve Engin Adıgüzeloğlu adaylığını açıkladı. İsmi adaylar arasında geçen Mehmet Diktaş’ın ise çekildiği konuşuluyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise mevcut başkan Süleyman Kozuva ile Rahmi Yılmaz yarışacak.

Kırklareli TSO’da Başkan Ertuğrul Ziya Çetintaş tekrar aday olurken, karşısına Soner Ilık da aday olarak çıktı.

Tekirdağ ve Edirne TSO'da tek aday

Tekirdağ TSO’nun mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da yeniden aday olan başkanlar arasında yer aldı. Adı adaylık için geçen Mustafa Yurdanur’un henüz başvuru yapmadığı öğrenildi.

Lüleburgaz TSO’da İlhami Cebelli adaylığını açıklamıştı. Mevcut başkan Ergin Okandeniz de tekrar aday oldu. Edirne TSO’da ise mevcut başkan Recep Zıpkınkurt yeniden aday olacağını açıklayan isemler arasında yer aldı. Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tekrar aday. Bunun dışında Necmettin Balcı’nın da aday olacağı konuşuluyor. İpsala Ticaret Borsası’nda Başkan İbrahim Girgin ile Keşan Ticaret Borsası’nda Başkan Yusuf Yörük yeniden adaylıklarını açıklayan isemler oldu.

Denizli'de seçimler tek adaylı görünüyor

Denizli Sanayi Odası’nın iki dönemdir başkanlığı yürüten Müjdat Keçeci 4 Nisan’da yapılacak oda seçimlerinde tekrar adaylığını açıkladı. Keçeci’nin karşısında şu anda başka aday bulunmuyor. Denizli Ticaret Odası’nda ise Necdet Özer’in ardından başkan olan Uğur Erdoğan tek aday görünüyor. Erdoğan’ın Özer’den sonra geldiği başkanlık koltuğunda 2 Nisan’da yapılacak seçimlerde tekrar güven tazelemesi bekleniyor.

Konya'da mevcut başkan tek aday

Konya Ticaret Odası’nda mevcut başkan Selçuk Öztürk ise tek liste olarak seçime gidecek. Niğde Ticaret Borsası’nda mevcut başkan Zafer Uyanık yeniden aday olurken, henüz başka bir isim aday olarak çıkmadı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, ekip olarak seçimde yeniden yer alacaklarını ifade etti.

Manisa'da adaylar sessizliğini koruyor

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim, Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu oldu. Mevcut başkan Adnan Erbil henüz bir açıklama yapmazken, başkanlık için MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bankoğlu’nun da adı da geçiyor.

Manisa Ticaret Borsası’nda henüz adaylığını açıklayan isim yok. Mevcut başkan Sadık Özkasap’ın göreve devam edeceği düşünülüyor. Aydın Sanayi Odası’nda da henüz adaylık açıklaması yapılmazken, mevcut Başkan Mehmet Yunus Şahin’in yeniden aday olması bekleniyor.

Van'da adaylar çok sıkı çalışıyor

Van, seçimin en hareketli geçeceği yerlerin başında geliyor. Başkanlık görevini yürüten Necdet Takva, göreve yeniden aday oldu. Takva’nın karşısında Doğu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu olacak. Bu iki ismin haricinde adaylığı resmiyet kazanan kimse yok. Hem Takva hem de Kandaşoğlu çok ciddi şekilde seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Van’da seçim ofisi kuran adaylar, bölgede ziyaretler gerçekleştiriyor. Zahir Kandaşoğlu daha önce 2 dönem başkanlık yapmıştı. Necdet Takva son dönemde Van’a kazandırdığı 2 çağrı merkeziyle 750 kişilik istihdama öncülük etti.

Trabzon'da Hacısalihoğlu yeniden aday

Trabzon’da ise mevcut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu dışında adaylığını açıklayan olmadı. Ancak kulislerde TTSO Meclis üyesi Temel Kofoğlu ile işadamları Ekrem Çapkınoğlu, Erkut Çelebi ve Ahmet Sarı’nın aday olması bekleniyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda 5 Nisan’da yapılacak seçimlere kadar adayların resmi olarak adaylıklarını duyurması bekleniyor.

Tokat'ta 4 adaylı seçim

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, nisan ayında yapılacak seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Ahmet Arat’ın haricinde Ahmet Sami Ülkü, Fatih Gökdere ve Ali Çelik de resmi olarak göreve talip oldu. Adaylar seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlere başladı. 4 adayın yarışacağı seçimin, hareketli geçmesi bekleniyor. Alınan bilgilere göre adaylara destek verenlerin sayısı eşit dağılmış durumda.

Mersin'de 3 adayın adı geçiyor

Mersin’de ise Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası’nda 1 Nisan’da, Mersin Ticaret Borsası’nda 2 Nisan’da, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 Nisan’da, Mersin Deniz Ticaret Odası’nda ise 4 Nisan’da seçimler yapılacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, 20 Temmuz 2017 tarihinde yaptığı açıklamada yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı, ancak kulislerde Aşut’un yeniden aday olacağı konuşuluyor. Eğer Aşut yeniden aday olur ve seçilirse, 2006 yılından bu yana oturduğu başkanlık koltuğunda üçüncü dönemi olacak. Adaylık için ismi ön plana çıkan isimler arasında eski MESİAD Başkanı Mehmet Deniz ile işadamı Sabahattin Kılıççıoğlu da bulunuyor.

Mersin Deniz Ticaret Odası’nda mevcut başkan Cihat Lokmanoğlu’nun yeniden aday olacağı konuşulsa da, Lokmanoğlu “Aday olup olmayacağım Meclis seçimlerinden sonra belli olacak” diyor. Mersin Ticaret Borsası’nda da mevcut başkan Abdullah Özdemir bir dönem daha başkanlık için aday olacak. Özdemir 1995 yılından bu yana Borsa’da başkanlık görevini yürütüyor. Tarsus Ticaret Odası’nda mevcut başkan Ruhi Koçak da yeniden adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı. Koçak “Bir dönem daha başkanlık için aday olacağım” derken; TASİAD Başkanı Yakup Ateş de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan bir diğer isim oldu. Tarsus Ticaret Borsası’nda da Başkan Murat Kaya yeniden aday olacak. Kaya, yarım kalan projeleri tamamlamak üzere bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini söyledi.

Aksaray'da 2 aday çekişecek

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde iki aday yarışacak. Mevcut Başkan Ahmet Koçaş ile Meclis Başkanı Fatih Tekin adaylıklarını açıkladı. Aksaray Ticaret Borsası’nda ise şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim mevcut başkan Hamit Özkök oldu.

7 Nisan’da yapılacak Karaman Ticaret Borsası seçimlerinde ise mevcut başkan aday olmayacağını açıklarken, Ali Armutlu ve Ekrem Çavaş aday listelerini açıkladı. Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyesi Mustafa Sarı adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan Mustafa Tokyay ise Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan’ı destekleme kararı aldı.

Yalova'da mevcut başkan aday

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda (YTSO) 2013’ten beri yönetim kurulu başkanlığı görevini yapan Tahsin Becan 12 Nisan’da yapılacak seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir