Cari açık değil, inovasyon açığı var

TİM Başkanı Büyükekşi, "Türkiye’nin cari açığı yok, inovasyon açığı var" dedi

Abone ol

MEHTAP AKBAŞ ÇİFTÇİ / BAHAR KAYMAKÇI ERDOĞAN 

KOCAELİ - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedefl erini kurgulamaları için başlattığı ‘TİMAKADEMİ 2023’ çalışmalarının ikincisini Kocaeli’nde gerçekleştirdi. 2023 yılı ihracat stratejisinde Kocaeli’nin altyapısı ve şehrin ekonomik değerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘Ölçmüyorsanız yönetemezsiniz’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi: 

'Fason üretimin hamallığından kurtulmalıyız' 

“Özellikle yeni firmaları daha çok büyütmek ve motive etmek TİM’in hedefi. Küçük ölçekli firmaları mutlaka büyütmek gerekiyor. İnovasyon gerekiyor. Fason üretimden yani hamallıktan kurtulup artık kendi ürünümüzü markamızı üretmemiz gerek. Aslında Türkiye’nin cari açığı yok, inovasyon açığı var.” 

Ticaretin dünyada artık küreselleştiğini söyleyen Vodafone Türkiye’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da, “2023 yılındaki hedef dünyanın en büyük 10. ekonomisi haline gelmek. Bu da ancak ihracatla gerçekleşir. Bunun için de inovasyon ve teknolojik altyapısıyla ilgili yatırımlar yapılması gerekli” dedi. HSBC Türkiye Gurup Başkanı Burak Zeylan, sanayicileri, birlikte çalışmaya davet ederken Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ da nitelikli işgücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğunu dile getirdi. 

Toplantı kapsamında “2023 ihracat stratejisinde Ar-Ge ve inovasyonu kullanarak marka olmak’ konulu bir de panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ üstlendi.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi