Hisarcıklıoğlu'na 'Legion d'Honneur' nişanı

Fransa devleti tarafından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Legion d'Honneur nişanı verildi

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur'e layık görüldü. Ödül Hisarcıklıoğlu'na törenle verildi.

Dış Ticaret Bakanı Mathias Fekl, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende Hisarcıklıoğlu'na Legion d'Honneur madalyası taktı. Hisarcıklıoğlu da Bakan Fekl'e TOBB'un Ankara'daki merkez binasının Fransa Bayrağı'nın renkleriyle ışıklandırılmış fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti. 

Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Legion d'Honneur nişanına layık görülmesine ilişkin, "Bugün benim için çok onurlu ve mutlu bir gün. Fransa Cumhuriyeti'nden böyle bir nişan almaktan büyük onur duyuyorum" dedi. 

Hisarcıklıoğlu geçen hafta Paris'te düzenlenen terör saldırılarını kınadığını belirterek, "Teröre karşı mücadelede Fransız halkıyla dayanışma içindeyiz. Daha geçtiğimiz ay IŞİD ve bağlantılı gruplar, benim de yaşadığım Ankara'da canlı bombayla 102 kişiyi öldürdü. Yıllardır terörle mücadele eden halkımız, Fransız halkının endişesini çok iyi anlıyor" diye konuştu. 

Elazığ'da 4,0 büyüklüğünde deprem Küpeli: Yabancı sermaye için yeni nesil teşvik gerekli İhracattaki ivme, teknoloji yatırımlarına hız kazandırıyor "Buğday, piyasa dinamiği açısından sirküle olmalı" Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde 8’i yapay zekâdan yararlanıyor