Kahramanmaraş OSB 5 yıldır doğalgaz bekliyor

Ali ESKALEN MARAŞ'tan ali.eskalen@dunya.com

Yerel seçimler yaklaşırken, yeni dönemde büyükşehir olacak Kahramanmaraş çözülmeyen sorunların sebebini aramaya başladı. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ın en önemli sorunu ulaşım. Bu sorunun her kesim tarafından bilinmesine karşın çözülemeyişi, kaplumbağa hızıyla devam eden çalışmalar vatandaşın da tepkisini çekmeye başladı. Temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı, 2007 yılında tamamlanan Kahramanmaraş - Adana duble yolunun sıcak asfaltı Karayolları  tarafından bir türlü dökülmüyor.  Karayolları kente üvey evlat muamelesi yapıyor. 2011 yılında şehrin sorunlarının tespiti için yapılan ulaştırma çalıştayında bu yolun sıcak asfaltının döküleceği söylenmesine karşın bu konuda bir çalışma yapılmaması anlaşılır gibi değil. İktidar partisinin ülke genelinde yaptığı duble yol çalışmaları tamamlanırken 10 yılı aşkın süredir Kahramanmaraş’ın duble yolu hala bitirilemedi.

Yine 2011 yılında ki çalıştayda havaalanın yanında bulunan petrol istasyonunun kaldırılacağı söylendi. Aradan 2 yıl geçti  ama bu konuda hiçbir çalışma yok. 
Aday adaylık sürecinde baktığınız zaman siyasetçilerin hepsi Kahramanmaraş sevdalısı. Seçim dönemi dışında ise hiçbiri sevdasını belli etmiyor. Siyasetçiler kendi ikballeri peşinde koşmaktan, şehri için bir şeyler yapma gayretini bir türlü gösteremiyor. Koltuğa oturana kadar hizmetten bahsedenler, koltuğu kaptıktan sonra “efendim hizmet” dediğinizde size “o da ne” der gibi bakıyor. Seçim döneminde ortak akıl arayanlar. seçimden sonra “ben yaptım oldu” diyenler kervanına katılıyor. Bende onlara diyorum ki, siz yaptınız ama olmadı!

Bu arada Kahramanmaraş OSB’deki fabrikalar 5 yıldır doğalgaz bekliyor. OSB’deki madeni mutfak eşyası üreticileri ile yan sanayicileri doğalgaz kullanmak için çalmadık kapı bırakmadı ama çözüm bulunamadı hala. OSB’de  işletmeler çaresiz LNG olarak adlandırılan dökme doğalgaz kullanıyor.

Bu gaz ta Tekirdağ’dan geliyor. Tekirdağ nere, Kahramanmaraş nere? 
Dökme doğalgazın ayrı bir maliyeti var üreticiye. Üreticiler şehirde bulunan mevcut doğalgaz ile depolanan doğalgaz arasındaki fiyat farkının nerdeyse yarı yarıya olduğunu belirtiyor. Bu gazı depolamak da ayrı bir maliyet ve OSB için de büyük bir tehlike. Doğalgaz neden OSB’ye gelemiyor? Bunun net bir cevabını veren yok. Karayolları belediyeye topu atarken, belediye de, Karayolları’na atıyor! Arada golü yiyen yine OSB’deki üretici. Üretici bu rekabet ortamında kullandığı doğalgaza neden daha fazla ödeyerek maliyetlerini artırsın? 2023 hedefleri olan Türkiye’de üretmek isteyen insanların önü tıkanıyor. Ankara’nın onların sesini duymasını istiyoruz.

Kahramanmaraşlı verdiği oyların karşılığını artık hizmet olarak geri istiyor. Halk  kendisine üvey evlat muamelesi yapılmasına tahammül edemiyor. Neden hizmetin gelmediğini öğrenmek istiyor. 

Kahramanmaraşlı hakettiği değeri görmek, hakettiği hizmeti almak istiyor.

Tüm yazılarını göster