Piazza, kentin sosyal yaşamına ne kazandırdı?

Ali ESKALEN MARAŞ'tan ali.eskalen@dunya.com

Yaklaşık 500 bin kişilik merkez nüfusu ile yakın zamanda büyükşehir olan Kahramanmaraş büyük alışveriş merkezlerinin de yakından ilgi gösterdiği bir kent. 1 yıl önce hizmete açılan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi o günden bu yana Kahramanmaraş’ın sosyal yaşamına sağladığı katkı ile dikkat çekiyor. 

Türkiye’de alışveriş merkezi konseptine yeni bir anlayış getiren, alışveriş dışında yaşam alanları da inşa eden Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın Optimum’dan sonra Piazza markası altında ikinci yatırımı olan Piazza AVM, çevre il ve ilçelerden de müşteri çekerek Kahramanmaraş’a katma değer yaratmayı sürdürüyor. 

Kent dokusuna uygun mimari üslubu, gün ışığını AVM’nin içine yansıtan ferah ortamı, duvarlarında yine kenti anlatan görselleri ile Piazza AVM Kahramanmaraşlıların aradığı birçok şeyi bulduğu bir mekana dönüştü. Düzenlediği birbirinden renkli aktiviteler ile bölgenin çekim merkezi haline gelen Piazza AVM, oyun alanları, buz pisti, bowling ve sinema salonlarıyla her yaş grubuna göre eğlence imkanı sunuyor. Hesaplı alışveriş, art arda düzenlenen kampanyalarla daha hesaplı ve eğlenceli hale geliyor. Çocuklarının ellerini tutup hafta sonu Piazza’ya koşan ailelerin yanı sıra üniversiteli gençlerin de gözdesi olan alışveriş merkezinde her AVM’de görülen hafta sonu yoğunluğunun yanı sıra Kahramanmaraş halkının büyük ilgisinden dolayı hafta içinde de hareketlilik gözleniyor. Bugüne kadar ailece gezebilecek ortamı yanı başlarında bulamayan Kahramanmaraşlılar bir şekilde burada özlem gideriyor gibi görünüyor. İnşaatına başlandığı 2012 yılının Ocak ayından bugüne kadar binlerce kişiye istihdam imkânı sunan Piazza AVM, doğrudan 2 bin 500, dolaylı olarak da on binlerce kişiye istihdam olanağı sağlamış durumda. 

Dünyanın modasını ve eğlencesini Kahramanmaraş ve çevresindeki şehirlerin hizmetine sunan Piazza AVM’de dünya mutfağından örneklerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından yöresel yemeklerin servis edildiği zengin bir mutfak da bulabilmek mümükün. Ünlü restoran zincirlerinin yer aldığı Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, fastfood tarzı damak tadına düşkün insanların da gözde uğrak yeri olmuşa benziyor.

Tüm yazılarını göster