Şehrimiz son yılları başarı ile geçirdi

Ali ESKALEN MARAŞ'tan ali.eskalen@dunya.com

Kahramanmaraş son 30 yılda inanılmaz ivme kaydetti.Özellikle özel sektör yatırımları ve girişimci ruh hala devam ediyor. Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiği anlar da bile Kahramanmaraş’ın müteşebbisleri korkmadan üretmeye devam etti. 

Tekstil konusunda marka şehir olduk diyebiliriz. İplik ve dokuma ve denim denince akla hemen Kahramanmaraş geliyor. Sanayiyeşme ve girişimcilik konusunda iİnanılmaz bir gayret var şehirde. Son yıllarda farklı sektörlere de yatırımlar gerçerleştirilince şehirde sektör çeşitlilik de oluşmaya başladı. 

Kahramanmaraş’ta özellikle çimento ve enerji yatırımları dikkat çekiyor. Önümüzdeki 20 yılda enerjinin merkezi olmaya aday şehiriz. Afşin-Elbistan kömür rezervi, su kaynaklarımızın değerlendirilmesi bunu açıkça ortaya koyuyor. İhracatımız her yıl artarak devam ediyor. Kahramanmaraş’ın altyapı sorunlarının da çözülmesi gerekiyor. Bu konuda merkezi hükümetten beklentilerimiz bulunuyor.. Yıllardır doğru adım atarak üretim ve istihdam sağlayan bu şehrin ayrıcalıklı uygulamalar görmesi şart. Bunu gerçekten hak ettiğimizi düşünüyorum. Havaalanımız yetersiz. Yerel seçim öncesi havaalanının genişletilmesi için, siyasiler tarafından bir adım atıldı.Seçim bitti Ses seda yok! Ne zaman yapılır, ne zaman hayata geçirilir? Bunu tahmin etmek zor görünüyor. Diğer yandan yol bağlantımız yetersiz. Bölünmüş yol konusunda sınıfta kaldık. Yine seçim öncesi yapılacağı söylenen 4 adet köprülü kavşak yapımının ilki Sütçü İmam Üniversitesi önüne yapılmaya başlanmıştı fakat inşaat çalışmaları yarılanmışken durdu. 

Artık bu problemleri yaşamamalıyız. Bir şehir sadece sanayi ile kalkınmıyor. Ticaret ve turizmde önemli. Kahramanmaraş’ın büyük bir turizm potansiyeli de bulunduğunu özellikle belirtmek gerekiyor. 

Gerçekten ekonomik gelişme, girişimcilik açısından son yılları başarı ile geçirdi şehrimiz. Şımarmadan, hava atmadan, abartmadan bugünlere geldik. Üretmeye, çalışmaya devam ettik.

Tabi sorunlar bitmiyor. Tam bu noktada önümüze çıkan sıkıntıları birlik ve beraberlik içerisinde masaya yatırmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Gelin şehrin sorunlarını derinlemesine konuşalım, çözüm noktalarını beraber bulalım.

Tüm yazılarını göster