Türkiye'nin en büyük pazarında otomobil satışları düştü

Türkiye'nin en büyük pazarı Avrupa'da otomobil satışları yüzde 8.1 düştü. Satışları en çok azalan markalar Volkswagen, Renault ve Fiat Chrysler oldu.

Abone ol

Türkiye otomotiv sanayinin başlıca ihraç pazarı olan Avrupa'da otomobil satışları, talebi aşağı çekmeye devam eden yeni emisyon testlerinin etkisiyle kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.1 geriledi.

Satışları en çok düşen üreticiler yüzde 10.9 ile Volkswagen, yüzde 16 ile Renault ve yüzde 8.1 ile Fiat Chrysler oldu.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) verilerine göre Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği'nde (EFTA) otomobil satışları geçen yıl kasım ayındaki 1.26 milyon adet düzeyinden 1.16 milyon adete geriledi.

Satışlar ocak-kasım döneminde ise yüzde 0.6 artışla 14.59 milyon adet oldu.

Dünya çapında uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) 1 Eylül'de zorunlu hale gelerek bazı otomobil üreticilerinin teslimatlarının durmasına neden oldu. Yeni emisyon testlerinden önce sıçrama yapan satışlar, o tarihten bu yana her ay düşüş kaydetti.

Ford, Fransa fabrikasını kapatıyor

Fiat, 5 milyar euroluk yatırımını gözden geçirecek

Çin, ABD otomobillerinde vergiyi kaldırdı

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek