Fiat, 5 milyar euroluk yatırımını gözden geçirecek

Fiat Chrysler, İtalya'da benzinli ve dizel araçlar için ek vergi planının hayata geçmesi halinde 5 milyar euroluk yatırım planını yeniden değerlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fiat Chrysler, Roma hükümetinin benzinli ve dizel araçlar için vergileri artırma planını uygulamaya geçirmesi halinde İtalya'ya 5 milyar euro yatırım yapma planını gözden geçirebileceğini bildirdi.

Fiat Chrysler'in Avrupa Başkanı Pietro Gorlier, hükümetin 2019 yılı için uygulamayı planladığı vergi artırımlarının hayata geçmesi halinde bunların etkilerini değerlendireceklerini ve hali hazırda açıkladıkları yatırım planlarının gözden geçirilmesinin gerekli olacağını ifade etti.

İtalya parlamentosunun alt kanadından geçtiğimiz hafta geçen önerge; düşük emisyonlu araçlara 6 bin euroya kadar destekleme sağlanmasını, benzinli ve dizel araçlar için ise 3 bin euroya kadar ek vergi uygulanmasını öngörüyor.

İtalya hükümeti, bu önergenin Senato'da yapılacak bütçe görüşmeleri sırasında değiştirileceğini ifade etti. Senato görüşmeleri önümüzdeki hafta yapılacak.

Ford, Fransa fabrikasını kapatıyorFord, Fransa fabrikasını kapatıyor