Coca-Cola, Pakistan'a 300 milyon dolarlık yatırım yapacak

Coca-Cola İçecek, Pakistan’a 3 yılda 300 milyon dolarlık yatırım yapacak

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Pakistan ziyareti kapsamındaki iş adamları heyetinde yer alan Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Pakistan’daki en büyük Türk yatırımcıları arasında yer alan Coca-Cola İçecek’in bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Özilhan, Coca-Cola sistemi olarak bölgeye 3 yılda 300 milyon doların üzerinde bir yatırım yapacaklarını açıkladı.
 
Coca-Cola İçecek’in 2008 yılından bu yana Pakistan’da faaliyet gösterdiğini belirten Özilhan bugüne kadar Coca-Cola sistemi olarak ülkeye 450 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

'Türk yatırımcılarının da önünü açıyoruz'

Önümüzdeki 3 yıl içinde Multan, İslamabad ve Karaçi’de inşa edecekleri fabrikalarla ülkedeki üretim kapasitelerini 1,5 katına çıkaracaklarının altını çizen Özilhan, 3 yılda Coca-Cola sistemi olarak 300 milyon doların üzerinde bir yatırım daha yapacaklarını açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“185 milyonla dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip ülkelerden biri olan Pakistan’ın en büyük yatırımcıları arasında yer alıyoruz. Pakistan Türkiye’den sonra en büyük operasyonumuz. Pakistan’da 6 fabrika ve 13 depo ile 5 bin kişiyi doğrudan istihdam ediyoruz. Faaliyetlerimizden oluşan yan sektörlere olan dolaylı istihdamla birlikte bu rakam 100 bin kişiyi buluyor. Pakistan’da son 5 yılda çift haneli büyüme yaşamamız bize gurur veriyor. Yatırımlarımızla Türkiye ekonomisinin bölgesel güç olmasına katkı sağlamamızın yanında Türk yatırımcılarının da önünü açıyoruz.”

Coca-Cola İçecek’in Pakistan’ın da içerisinde olduğu 10 ülkede faaliyet gösterdiğine değinen Özilhan, 370 milyon nüfusa hizmet verdiklerini, Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre 6’ıncı, nüfusa göre ise 2’nci sıradaki şişeleyici olduklarına dikkat çekti.

Dijital bankacılıkta trendler neler? Tasarruf finansmanı yüzde 100 büyüdü! Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor 'İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız' 'Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek'