n11.com React Türkiye ile iş birliği yaptı

n11.com Güven Yönetim Merkezi Müdürü Berk, React'in Türkiye ile yaptığıiş birliği sayesinde taklit ürün satışına karşı girmiş oldukları mücadeleye yeni bir boyut kazandırdıklarını açıkladı

Abone ol

İSTANBUL - Online alışveriş platformu n11.com tüketicilerin daha güvenli alışveriş yapması için sahte ürün ve marka ihlaline karşı marka koruma ajansı olan React'ın Türkiye ofisiyle iş birliği anlaşması imzaladı. 

n11.com'dan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar ayda 300 civarı operasyonla sahte ürün takibi yapan React Türkiye, hukuki yollara başvurarak sahtekarlara karşı uyarı, baskın ve ürün imhası gibi yöntemlerle mücadele ediyor. 

React, n11.com'da satılan ürünleri fiyat, fotoğraf, açıklama gibi değişkenlere bağlı gelişmiş bir yazılım ile izleyerek, tespitlerde bulunabiliyor. Program, yalnızca marka logosunu değil, desen, renk kombinasyonu gibi markaya ait diğer göstergeleri de takip edebiliyor.  

n11.com Güven Yönetim Merkezi Müdürü Avukat Emre Berk, tüketici haklarının ve "güvenli-mutlu bir alışveriş deneyiminin" kendileri için en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"GfK 2012 Tüketici Araştırması sonuçlarına göre tüketicilerin yüzde 90'ına göre online alışverişin tercih edilmemesinin en büyük sebebini güvensizlik. Bu sorunun başlıca sebeplerinden biri olarak platform güvenilirliği ve sahte-taklit ürün endişesi sıralanıyor. n11.com bu sorunların aşılması için hayata geçirdiği uygulamalarla tüketicilere alışveriş sürecinin başından sonuna ihtiyaç duyduğu desteği verip daha mutlu bir alışveriş deneyimi taahhüt ediyor. React Türkiye ile yaptığımız iş birliği sayesinde, taklit ürün satışına karşı girmiş olduğumuz mücadeleye yeni bir boyut kazandırdık. n11.com üzerinden tek bir sahte ya da hukuka aykırı yollarla satılan ürün bulunmaması için en üst düzeyde gösterdiğimiz gayreti, büyük bir gururla tescilledik." 

Berk, platfom genelinde bir satıcı güven ve değerlendirme süreci oluşturduklarını ve buna göre sahte ürün tespit edilmesi halinde, satışı yapan mağazanın hemen kapatılabileceğini belirterek, "Bu tür çalışmalar da ciddi emek ve zaman gerektirmektedir, ancak n11.com sektörde bu yönde de akışı değiştirmek adına bu bilinci oluşturmak için uzun soluklu projelere imza atmaya devam edecek. Bu bizim güvene ve etik değerlere dayalı hizmet anlayışımızın yansıması" değerlendirmesinde bulundu.   

React Türkiye Ofisi Ülke Sorumlusu Nilüfer Sapancılar, 11.com ile yaptıkları iş birliği sayesinde artık tüketicilerin daha da güvenli bir şekilde siteden alışveriş yapmalarının mümkün olacağını belirterek, korsanla mücadele için şemsiye bir kurum olduklarını hatırlattı. 

Yazar Paul Auster hayatını kaybetti Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Katsura Yumi hayatını kaybetti Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi 1 Mayıs nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı 12 ilde IŞİD operasyonu: 41 gözaltı!