'Hukuk düzelmeden ekonomi düzelmez'

Avukat Prof.Dr. Funda Başaran Yavaşlar'ın sunduğu Hukuk Dünya'sı programının ilk konuğu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan oldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, programda 'hukuk ve ekonomi' başlığında birçok konuda özel açıklamalarda bulundu. Sağkan, hukuk-ekonomi ilişkisine dair 'hukuki güvenlik' konusununun altını çizdi.

Dünyada gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerin hukuk sistemlerinin son derece ileri olduğunun görüldüğünü dile getiren Sağkan, bu ülkelerin tamamında hukuki güvenlik ilkesinin yerleştiğini kaydetti.

Baro Başkanı Sağkan, bu ülkelerde yaşayan vatandaşların ve dışarıdan iş yapan iş insanlarının hukuk sistemlerine güvendiklerini gösterdiğini kaydetti.

Sağkan, Hukuk Dünya’sı programında ayrıca, "Türkiye'nin en önemli hukuk sorunları neler?", "Yargı bağımsızlığında ne durumdayız?", "Yeni Anayasa için Türkiye Barolar Birliği'nden görüş istendi mi?", "Yargıya güven Türkiye'de ne durumda?", "Hukuk fakültelerinin eğitim kalitesi nasıl arttırılabilir?" ve "Avukatların yaşadıkları sorunları gidermek için hangi çalışmalar yapılıyor?" konularında özel açıklamalarda bulundu.

Dış ticarette marka beyan zorunluluğu hangi sektörleri ilgilendiriyor? İşte Togg'un üretim aşamaları İzmir'de endişelendiren görüntü Almanya'dan Ukraynalı gıda üreticilerine destek Karaman YHT hattı yolcu sayısı 1 milyonu geçti Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmaları arazi fiyatlarını da etkiledi