Furkan LÜLECİ

furkan.luleci@dunya.com
TÜM YAZILARI
Eğitimde Yapay Zeka Bilmecesi: Öğrenciler Artık Kimden Öğreniyor?  Hepimiz biliyoruz; 21. yüzyılın gençleri oldukça teknolojik. Ama bir sabah uyanıp okulların son dönemdeki en yeni "öğrencisi" ChatGPT ile tanışınca, "Bu da neyin nesi?" dedik. Neydi bu ChatGPT? Okul çantasında defter, kalem yerine bir yapay zeka mı taşıyacaktık şimdi?
900 bin dolarlık uzay çekilişini kazanmak ister miydiniz? Gerçek bir uzay yolculuğundan bahsediyorum. Her geçen gün gelişen teknoloji ile artık uzaya çıkmak Cape Town’a gitmek gibi turistik bir seyahat haline geldi. Hatta Virgin Atlantic şirketi uzaya sefer düzenliyor. Otogara gidip bir otobüse binmek gibi Virgin Atlantic şirketine gidip uzaya hemen gidip gelebiliriz. Tabii 450 bin dolarımız varsa… Çocukların dijital geleceğine tehdit: Sharenting Elindeki telefonla çocuğunun peşini bırakmayan bir anne… Çocukları ile takipçi ve beğeni kazanmanın yollarını arayan bir baba…
Tweet atmak, artık X’lemek Musk'un bu yeni dünyası, tıpkı kahvemizin tat değiştirmesi gibi, bize alışık olduğumuz sosyal medya dinamiklerini yeniden sorgulatıyor. Zoom’un Dönüşü: Sanalın Ötesine Geçiş Zamanı! Geçenlerde bir arkadaşımla online olarak kahve içmeye çalıştık. Teknolojinin verdiği imkanlara rağmen, kahvemin buharını hissedemedim, arkadaşımın kahkaha sesinin sıcaklığını duyamadım. Sosyal medyanın “Mavi doğrulanmış rozeti” form değiştirdi Dünyanın ilk gerçek uçan otomobili Model A ile tanışın Threads'in balayı bitmiş olabilir Hani derler ya "Öldürmeyen acı güçlendirir." diye. Bu haftaki konumuz bu zorlu süreci atlatmayı başaran bir sosyal medya devinin, Threads’'in hikayesi. Şimdiyse, son birkaç gün içinde gerçekleşen olayları ve bunların sosyal medya pazarlamasının kısa vadeli geleceği üzerindeki etkilerini birlikte değerlendireceğiz. Modadan Borsalara: Yapay Zekâ’nın Dönüştürücü Gücü Sosyal Detoks Siyasetin sosyal medyayı her kesimden işgal etmesiyle birlikte, daha önce olduğu gibi yine sosyal medya kullanımı üzerine düşünmeye başladım. Her şeyin doğalı mı, yoksa yapaya bir şans tanınmalı mı? Sosyal Medya “Beğeni” Mi “Oy” Mu? “Dezenformasyon” mu “Yeni Gerçek” mi? “Mavi Tik” rantı sona eriyor Daha basit bir hayat için “Dijital Minimalizm”