Güneş DOĞDU SOYLU

GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com
TÜM YAZILARI
Tarihi seçimin Gaziantep sonuçları Türkiye önemli bir yerel seçimi geride bıraktı. Gerçekten herkesin pür dikkat izlediği seçim sonuçları heyecan içinde geçti. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de her dakika heyecan doruktaydı. Gaziantep’e başlamadan önce komşu kentler için birkaç şey söylemem gerekiyor.
Yeni nesli güçlendirmek şart Daha güzel bir gelecek inşaat etmek için yeni nesli güçlendirmek şart. Çünkü Türkiye’de kurulu firmaların yüzde 98’i KOBİ ölçeğinde. Bu firmalarında neredeyse tamamına yakını aile şirketi. Bir dilim Antep Baklavası 50 liradan satılıyor  Güzel yemek, güzel tatlı deyince sadece ülkemizde değil dünyada da Gaziantep ilk akla gelen kentler arasında.
Kara sabah Geçen yıl 6 Şubat tarihi saat 4:17’den sonra Türkiye için en çok da Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Elazığ ve Diyarbakır için hiçbir şey artık eskisi gibi olmadı... Ülkemiz iki uluslararası halı fuarına ev sahipliği yapacak Ülkemiz bütün halı çeşitlerinde dünyada ikinci, makine halı üretiminde ise birinci sırada yer alıyor. “Ara eleman” değil “teknisyen” Dünya Gazetesi’ndeki görevim nedeniyle farklı şehirlerde farklı sektörlerdeki iş dünyası temsilcileri ile sürekli bir araya geliyoruz. Sohbetlerimiz yatırım planları konusuna geldiğinde çoğunun en büyük sorunu ne finansmana erişim, ne de dünyadaki global sorunlar. “Horasis Küresel Toplantısı” bu yıl Gaziantep’te yapılacak Başta 11 kenti ve ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat tarihli asrın felaketi diye nitelendirilen büyük depremler sonrası bölgede ve ülkede pozitif gündem yaratılmaya çalışılıyor. GastroAntep Festivali hiçbir zaman bu kadar anlamlı olmayacak! Gaziantep’te depremin yaraları halen sarılamadı 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem sonrası Gaziantep’te hiçbir şey eskisi gibi değil. Tarihte örneği görülmemiş üst üste yaşanan yıkıcı depremler sonrası yaralarını sarmak için Gaziantepliler önce kendi imkanlarını seferber etti. “Yas Bayramı” nedir bilir misiniz? Bu bahar buruk geldi Dünya Odalar Yarışması’nda Gaziantep’in 2 projesi yarışacak Halı Fuarı Gaziantep’e bereket getirdi Jeotermal enerjinin önemini Türkiye’ye anlatan adam Bölgenin önemli yatırımlarında İKA’nın imzası var