Prof. Dr. Çisil SOHODOL

cisil.sohodol@dunya.com
TÜM YAZILARI
Tiktok savaşları iyice kızıştı Tam bir yıl öce Yeniçağın yeni savaş biçimi: Tiktok başlıklı bir yazı yazmış ve popüler sosyal medya uygulamasına ilişkin Batılı devletlerin ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri kanadının endişelerini ve mücadelesini dile getirmiştim.
Her yanımız “yıkama” dolu, biz neye inanacağız? “Greenwashing” yani yeşil yıkama ya da yeşil badanalama kavramına hepimiz aşinayız. Gaf mı gaflet mi?
Magazin gündeminden sürdürülebilirlik gündemine Magazin deyip geçmemek lazım konu birden sürdürülebilirliğe dönebilir!  FOMO (günceli, bir gelişmeyi kaçırma korkusu) seviyesi çok yüksek biriyim. Hem açlık hem gıda israfı artıyor! Yani, dünyanın hiçbir ülkesinde açlığa son verme amacı tam olarak başarılamamış durumda. İletişim sadece başlarken değil bitirirken de önemli Hayatımızda her şey, iletişim üzerine kurulu, derste iletişim kurmaktan kaçınamazsınız, kaçınmaya çalışmanız bile bir iletişim kurma biçimidir diye anlatıyorum. Gerçekten de öyle değil mi? İletişim uzmanlarının iletişim kuracak hali yok İngiltere'de halkla ilişkiler alanında çalışan profesyonellerin %90'ının zihin/ruh sorunlar yaşadıkları rakamını gördüğümde paniğe kapıldım açıkçası. Para veriyorum daha ne istiyorsun? Çalışanları, ruhsal denge ve motivasyonlarını ve değer görme haklarını görmezden gelen anlayış, bir dizide bile yaralayıcıyken gerçek hayatta yeri hiç olmamalı. Değerlisin demek yetiyor mu? Değer veriyorum demek önemli ama söylemek ile yapmak arasındaki boşluğu doldurmak asıl yapmamız gereken. Sizin sürdürülebilirlik ünlünüz kim olurdu? En çok önemsediğiniz sosyal/çevresel sürdürülebilirlik konularını desteklemesi için bir ünlü seçebilseydiniz bu kim olurdu? Çiçek değil eşitlik gerekiyor 8 Mart Dünya kadınlar gününe ve dolayısıyla da kadınlar günü çerçevesindeki gündeminin yoğunlaşmasına sayılı günler kaldı. Dört bir yanımız “kadın odaklı” mesajlar ve kutlamalarla dolmadan önce gelin biraz gerçekleri konuşalım. Aşk, nefret, mutluluk, hüzün ve sürdürülebilirlik Daha az aşık olup daha fazla mı nefret ediyoruz diye sorsam? İnsansız iletişim Rakiplerin krizlerinden öğrenmek Yeni Çağın Vebası: Sahte ve manipülatif içerikler