Serbest Kürsü

TÜM YAZILARI
Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Geçen zamana rağmen Hatay’ın barınma, altyapı ve ekonomik sorunları devam ediyor. Halen devam eden ve giderilmemiş ihtiyaçlar beyaz yaka ve mavi yakada göç sorununu daha da kalıcı hale getiriyor.
Avrupalıların daha çok zamanı, Amerikalıların ise daha çok parası var Avrupalıları ve Amerikalıları karşılaştırmak tehlikeli bir alan ama geçen hafta Norveç'in dev petrol fonunun başkanı Nicolai Tangen bu konuya girdi. TUSAŞ yatırımı Kahramanmaraş için dönüm noktası Depremin şehrimizdeki olumsuz izlerini silmek ve kadim şehrimizi yeniden inşa ve ihya etmek adına tüm paydaşlarımızla birlikte omuz omuza vererek çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda kahraman kentimizin sanayisini yeniden güçlendirmek adına önemli adımlar atmaya devam ediyoruz.
Ekonomiye giriş: Enflasyon beklentisi nasıl düşer? Güçlü adımlar ve gerçekçi çözümlerle yeşerir umutlar Bugünkü AI dünyası ve ‘The Matrix’ 25 yaşında... The Matrix'in vizyona çıkışı bundan daha iyi zamanlanamazdı. Mart 1999'du; internetin ilk vaatlerinin Y2K ve tekno tetikli kıyamet korkusuyla yumuşatıldığı bir dönemdi. Ufuk çizgisi Normal şartlar altında, bulunduğunuz noktanın ötesi oldukça net ve kolayca görülebilir. Bu kolaylık, yakın gelecek için tahmin yapmanızı kolaylaştırır. Eğer normal şartlarda ya da normal zamanlarda değilseniz, tahmin yapmak görece zorlaşır. Dijital ürün yönetiminizi dönüştürmenin 6 yolu Yapay Zekanın verimli ve etkili kullanımı rekabetçi dijital ürün pazarında öncü olabilme veya kalabilmenin koşulu haline geldi. Sessiz çoğunluk ve 31 Mart Öngörüler, gerçekleşmeler 2022 yılında enflasyonu aşağı indirmek için harekete geçen merkez bankalarından biri de FED oldu ve sıkı para politikası uygulanmaya başlandı. Siber saldırılara karşı ne kadar güvendesiniz? Her seçim aynı zamanda bir vazgeçiştir… Bir ülke, bir şirket, bir insan birçok alternatif yol arasından gitmek istediği istikameti tercih eder ve diğer istikametlerin imkanlarından, fırsatlarından da vazgeçmiş olur. Musk’ın OpenAI’a açtığı dava ve AI’nin geleceği Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a dava açıyor. Musk, ChatGPT'nin arkasındaki şirketi, Microsoft ile 13 milyar dolar karşılığında ortaklık kurarak ve en yeni üretken yapay zekâ (AI) ürünlerine yönelik kodunu gizli tutarak, orjinal ve kâr amacı gütmeyen misyonundan saptığını öne sürüyor. Ebeveyn mirası: Yük mü, hazine mi? Ebeveyn olmak, sadece bir nesli diğerine bağlamak mı, yoksa daha fazlası mı? Hiçbirimiz kendi geçmişimizden tam olarak bağımsız sayılmayız değil mi? Dünya ekonomisinde kalp krizi riski İnsan gökyüzüne baktı, uçan kuşları gördü, o da uçmak istedi. İcat ettiği araçlarla kuşlar gibi özgürce uçabildi. Ancak insanın özgürlük sınırları göç yollarına zarar vererek, kuşların yaşam özgürlüğünü etkiledi. Dünyada her gün 100 binin üzerinde uçak havalanıyor.