New York Borsası düşüşü sonlandırdı

 New York borsasında endeksler, haftayı yükselişle kapattı

Abone ol

New York borsasında endeksler, enerji hisselerindeki kazançlarla hafta başından beri devam eden düşüş eğilimini sonlandırdı. 

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 77,37 puan (yüzde 0,44) artışla 17.569,67 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 3,74 puan (yüzde 0,18) yükselişle 2.051,36 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 22,30 puan (yüzde 0,44) değer kazanarak 5.045,17 puan oldu.

Üç günlük düşüşün ardından yükselen endekslerde enerji hisselerinde yaşanan tepki alımları belirleyici rol oynarken, Consol Energy yüzde 10,14 yükselişle en iyi performansı gösteren şirketler arasında yer aldı. 

Bu arada, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, haftalık işsizlik maaşı başvuruları 282 bin kişiyle 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ayrıca, kasım ayına ilişkin İthalat Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 0,4 azalarak beklenenden daha az geriledi. 

Analistler, piyasaların haftanın son işlem gününde kasım ayı Üretici Fiyat Endeksi, Perakende Satışları ve aralık ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini takip edeceğini belirtiyor. 

İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu Asılsız bomba ihbarı uçağı havadan geri döndürdü Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak