Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da ilk işlemler 144 puan kayıpla gerçekleşti.

Abone ol

Borsanın yarın gerçekleşecek OPEC toplantısı, Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri ve hafta sonu gerçekleşecek İtalya anayasa referandumu gibi önemli gelişmeler öncesinde küresel piyasalardaki sakin görünüm ve Türk Lirası'ndaki sakin seyirle güne yatay başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 144 puan düşüşle 74.845 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,19 oranında değer kaybetti.

Dün akşam saatlerinde 3.43 civarında olan dolar/TL, bu sabah 3.4150/3.4209 seviyesinde hareket ediyor.

Küresel piyasalar aralık ayına hazırlanırken, 4 Aralık'ta İtalya'da Başbakan Matteo Renzi'nin siyasi kaderini belirleyebilecek olan anayasa referandumu ve Fed'in faiz toplantısı gibi kritik gelişmeler bulunuyor.

ALB Forex Araştırma Müdürü Kenan Çınar, Reuters'a yaptığı açıklamada "Aralık zaten hisse senetleri için mevsimsel olarak yılın en iyi aylarından birisi ama Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararıyla ilgili gelişmeler, İtalya referandumu ve Fed faiz kararı gibi bu sene bunu değiştirebilecek bazı etmenler var" dedi.

Çınar, TL'nin dolar karşısında kayıplarını hafif toparlamasının ardından ihracat tarafı güçlü hisseler ve otomotiv sektörü hisselerinin bugün hareketlilik gösterebileceğini söylerken, "Özellikle iki ve 10 yıllık tahvilin gerilemesi bankalara bir miktar talep oluşturabilir" dedi.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli veriler arasında saat 11:00'da turizm verileri bulunurken, yurt dışında 16:00'da Almanya enflasyon ve 16:30'da ABD üçüncü çeyrek ekonomik büyüme revize verileri bulunuyor.

Küresel piyasalarda sakin bir seyir izliyor

Dolarda küresel güç kaybı sürüyor

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz