İstifalar sonrası May, Brexit anlaşmasına destek istedi

İngiltere Başbakanı May, kabinesinde depreme neden olan taslağı "müzakere edilen en iyi Brexit anlaşması" olarak niteledi ve destek istedi.

Abone ol

AB ile varılan Brexit uzlaşısının ardından kabinesinden art arda istifalar gelen İngiltere Başbakanı Theresa May, anlaşmanın arkasında olduğunu açıkladı.

Parlamentoda konuşan May, "Brexit'in gerçekleştirilmesi hepimiz için zorlu seçimler yapmayı içeriyor. Üzerinde uzlaşılan taslak bizi bir Brexit anlaşmasına yaklaştırdı. Bu nihai bir anlaşma değil. İyi bir Brexit mümkün. Nihai anlaşmaya varıldığında bunu parlamentoya getireceğim ve parlamenterlerin desteğini isteyeceğim" dedi.

Kuzey İrlanda ile İrlanda arasındaki sınır konusuna en iyi çözümün bulunacağına inandığını belirten May, taslak anlaşmadan varılan sonucun ne kendileri ne de AB açısından tam bir mutluluk olmadığını vurguladı.

"Brexit kolay olanları değil, doğru olduğuna inandığın seçimleri  yapmak anlamına geliyor. Benim ülkenin her kesiminden insanlara karşı bir sorumluluğum var ve bunu yerine getirme niyetindeyim" diye konuşan May, "Yapılacak seçim açık: Anlaşma olmadan ayrılmayı seçebiliriz, Brexit olmaması riskini alabiliriz veya müzakere edilen en iyi anlaşmanın arkasında birlik olmayı, desteklemeyi seçebiliriz. Ben, İngiliz halkının oy verdiği şeyi gerçekleştirmeyi seçtim" dedi.

İngiliz kabinesinde Brexit depremi

Muhalifler Başbakan May'e karşı harekete geçti

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması