Ankara'ya da yeni şehir kuruluyor

Ankara projelerinin detaylarını paylaşan Erdoğan, "Güneykent adını verdiğimiz projeyle, Ankara'ya, 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandıracağız" dedi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda Ankara'ya ilişkin projelerini açıkladı.

Erdoğan, "Ankara sadece Türkiye'nin başşehri değil, dünyanın izlediği, 'Acaba ne diyecek' diye merakla takip ettiği, gündem belirleyen bir başşehirdir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Büyük projelerle Ankara'nın bu vasfını daha da güçlendiriyoruz. Ankara'nın başkent vasfını, itibarını bu projelerle daha da ileri standartlara kavuşturuyoruz. Türkiye'nin kalbi Ankara'yı dünyaya örnek vizyon, marka bir şehir haline getiriyoruz" diye konuştu.

Uzay ve uydu merkezi olacak

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ve Ankara projeleri şöyle:

-Ankara dünyanın en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri haline getirilecek. Radar tasarım ve üretim merkezi Gölbaşı'nda kurulacak.  Aselsan tarafından 100 milyon dolar civarında bir yatırımla radar ve elektronik harp tasarım ve üretim merkezi kurulacak. Bu tesis 2 yıl içinde faliyete geçecek.

Savunma sanayi üssü

-Uzay ve uydu merkezi de TAI tesisleri içinde faaliyete geçecek.Yatırım 100 milyon dolar civarında, askeri uydular ile birlikte TÜRKSAT’a ait iletişim uyduları üretilecek. Savunma sanayinde Ankara merkez olacak

-Ankara'ya yeni bir adalet sarayı yapılacak.

Yeni hastanelerle sağlık merkezi haline gelecek 

-Bölge sağlık merkezi haline getirilerek, ulusal ve uluslararası bir sağlık başkentine dönüştürülecek. İki yeni şehir hastanesi yapılacak. Toplam 7000 yatak kapasitesiyle. 2 milyon 800 bin metrekare alana ait 2 genel ve 19 ihtisas hastanesi olacak. Bu hastanelerin biri Keçiören'e diğeri Bilkent’e yapılacak.

-UEFA kriterlerine uygun bir stadyum projesi hayata geçirilecek.

-2010 yılında Ankara'da kurulan Yıldırım Beyazıd Üniversitesi farklı bir konseptle tasarlanarak, uluslararası bir bilim merkezi olarak büyütülecek.

 -Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi Ankara'ya inşa edilecek.

-Ankara'nın merkezindeki, Hıdırlıktepe'de, bir inanç ve tarih müzesi inşa edilecek.

-Kızılcahamam, Güdül, Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Ayaş ve Beypazarı'ndaki termal su kaynakları, yeni bir konseptle değerlendirilecek, tesisler inşa edilecek ve Ankara termal sağlık turizminin de başkentine dönüştürülecek.

Ulaşımın kalbi olacak

-Ankara–Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir hattının da çalışmalarına başlanacak. Ankara'yı hızlı trenin merkezi, kesişme noktası, ortak istasyonu konumuna yükselteceğiz. Ankara’yı ulaşımın kalbi haline getireceğiz. Eskişehir - İstanbul hızlı tren inşası bitmek üzere. Ankara - Konya hattı bitti, test sürüşlerini bizzat başlattım. Konya mitingine o trenle gideceğiz. Ankara - Konya arasını 1 saat 15 dakikaya indiriyoruz.

-Ankara merkez olmak üzere 3 otoyol projemiz var. Ankara–Niğde, Ankara–İzmir, Ankara–Samsun arasına otoyol inşa edilecek, karayolları noktasında da Ankara'nın merkezi konumunu güçlendireceğiz.

-Eskişehir yolu üzerinde 2 bin dekar alan üzerine, 83 milyon liralık bir yatırımla milli botanik park kurulacak.

- Keçiören ile İstanbul Bulvarı arasına inşa edilecek tünelle, Keçiören İstanbul, Eskişehir ve Konya yoluna bağlanacak. 15 kilometre uzunluğundaki bu tünel, 3 yıl içinde tamamlanarak, şehir içi trafiğine büyük rahatlama sağlayacak. Kızılay ile Esenboğa arasına da yeni bir raylı sistem inşaa edilecek.

Ankara'ya da yeni şehir kurulacak

-Tıpkı İstanbul gibi, Ankara'da da yeni bir şehrin inşa ve imarına 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayacağız. Güneykent adını verdiğimiz bu projeyle, Ankara'ya, 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandırmış olacağız. Gecekondu bölgesinde yaşayan ve buralara taşınmak isteyenleri hemen taşıyacağız. Ancak şehrin nereye yapılacağını şu an söylemeyeceğiz. 12 Haziran'ın ardından hemen projelere başlayacağız.

Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı