Burcu Kösem

ÜSTÜME VAZİFE burcu.kosem@dunya.com
TÜM YAZILARI
İşin sırrı çalışanın kalbinde yer edinmekten geçiyor Fuyapı’nın kurucusu Özer Ünsal, bundan tam 10 sene önce, “Arsa sahiplerini arayan değil arsa sahiplerinin aradığı bir inşaat şirketi olacağız” hedefini belirlediğinde, kimse onu tanımıyordu.
‘Beyti Buluşmaları’, iş dünyasının pozitif etkileşimine zemin hazırlayacak Bu toplantı serisinin esas amacı bilmediğimizi birbirimizden öğrenmek, birbirimizi anlamak, birbirimizle diyalog kurmak ve daha çok insan hikayeleri dinlemek… Aras Kargo bugün sektörünün en büyüklerinden Bu hafta çok sevdiğim dostlarımdan Elif İnci Aras ile sohbet ettik. İki iş insanı olarak ülke ekonomisi, lojistiğin gelecek vizyonu ve Aras Holding’in alanı ile ilgili stratejilerini konuştuk.
Sektöründe sözde değil özde sürdürülebilirliği önemseyen şirket: Sena Ofset Bu hafta çok da yabancısı olmadığım bir sektör olan ambalaj ve matbaa sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın ikinci kuşak temsilcisi ile yaptığım sohbeti size aktarmak isterim. Türkiye’de cırt bant üreten tek kadın sanayici: Arzu Toprak Toprak Cırt Bant Ldt Şti. üretici olarak ihracat yapmanın yanı sıra, yukarıda saydığım tüm sektörlere ihraç kayıtlı satış yaparak tüm dünyaya dolaylı ihracat da yapmakta. Arzu Hanım’ın kendine, şirketine ve ülkesine olan inancı tam. Abana’yı Karadeniz’in Bodrum’u haline getirdi Doğa’daki en konforlu konaklama seçeneği olan glamping çadırların yanı sıra Hacıveli Konağı, iki ayrı restaurantı ve 200 kişilik şık bahçesi ile Karadeniz’in Bodrum’u olmaya aday haline getirmiş Abana’yı… Arslan Alüminyum’un büyük hedefi Arslan alüminyum ’un kuru­cusu Mehmet Arslan, bundan tam 10 sene önce, “Cum­huriyetin 100. yılın­da Türkiye’nin en bü­yük 100 sanayi şirke­tinden biri olacağız” hedefini belirlediğinde, pek çoğumuz daha Pan­demi kelimesini duymamıştık bile. Kimse, yanı başımızda bir büyük savaşın çıkacağını ya da alınan bir kararla doların değe­rinin bir gecede yüzde 20 düşe­ceğini beklemiyordu.