Türkiye’de cırt bant üreten tek kadın sanayici: Arzu Toprak

Toprak Cırt Bant Ldt Şti. üretici olarak ihracat yapmanın yanı sıra, yukarıda saydığım tüm sektörlere ihraç kayıtlı satış yaparak tüm dünyaya dolaylı ihracat da yapmakta. Arzu Hanım’ın kendine, şirketine ve ülkesine olan inancı tam.

Burcu Kösem ÜSTÜME VAZİFE burcu.kosem@dunya.com

Vergilerin artışının şirketler üzerinde yarattığı etkiler ile ilgili farklı sektör ve kişilerle sohbet ederken Toprak Cırt Bant Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Toprak ile konuşmamız ülkemize ve ülkemiz sanayisine yatırım yapan girişimcilere olan inancımı bir kez daha körükledi.

Arzu Toprak, 2008 yılında Toprak Teknik Tekstil adı ile şahıs şirketi olarak kurduğu şirketinin, ülkesine fayda sağlayan, stratejik olarak da “special üretim sınıfında” bir sanayi şirketi olması hayali ile yola çıkmış.

Dünya üzerinde teknik tekstil ürünlerinde buluş örneği olarak gösterilen “cırt bantları” kuruluşundan tam 10 yıl sonra İstanbul-Merter’de Toprak Cırt Bant Ltd Şti. olarak üretmeye başlamış. Kendisi Türkiye’de cırt bant üreten tek kadın sanayici olarak şirketini ülkemizde bu işi yapan 4 sanayi firmasından biri haline getirmiş.

Henüz 40 yaşına girmemiş bir kadın sanayici olarak ürettiği açılır kapanır bağlantı sistemi olan ürünler, savunma sanayi başta olmak üzere ulaşım sanayi, medikal ve ayakkabı sanayi gibi birçok sanayi sektörünün ham maddesi olarak kullanılmakta.

Toprak Cırt Bant Ldt Şti. üretici olarak ihracat yapmanın yanı sıra, yukarıda saydığım tüm sektörlere ihraç kayıtlı satış yaparak tüm dünyaya dolaylı ihracat da yapmakta. Arzu Hanım’ın kendine, şirketine ve ülkesine olan inancı tam.

Bunu da şu cümleleri ile ifade ediyor. “Bizler henüz 21 yaşında yeni bir çağ açan Fatih’in torunları, Cumhuriyeti tam bir kadın devrimi olarak 42 yaşında ilan eden Mustafa Kemal’in veliahtlarıyız. Ekonomik krizler ve kaoslar bizi yıldırmamalıdır. Ayrıca bu kaoslar, krizler tüm dünyada mevcut ve ülkemize özel bir durum değil yaşananlar. Dolayısıyla, köklerimizdeki gücü bilmek, pes etmemek gerekir. Biz yorulmayı bilmeyiz, ülkemize katma değer yaratmak için gerekirse yine ve yeniden başlarız.

Ülkemiz sanayide genç, yenilikçi ve gelişime gebe. Bu şanlı bayrağın asil insanına güvenim hep tam. Tedbirlerimiz tabii var, ama asla tereddütlerim yok.” Arzu Toprak ile sohbetimiz saatler sürdü. Sohbetin sonuna geldiğimizde şunu gördüm: Türkiye sanayii; ülkesine inanan, yenilikçi, vizyoner genç kadın sanayiciler ile büyümeye ve kalkınmaya devam edecek.

Tüm yazılarını göster