Serbest Kürsü

TÜM YAZILARI
Beyaz Saray’da “güçlü ekonomi” güveni artıyor Bir yıl süren resesyon felaketinin ardından beklenmedik derecede dirençli vir ekonomi, Beyaz Saray’ı güçlendiriyor. Ekonomi, 2022’nin dördüncü çeyreği ile geçen yılın aynı dönemi arasında yüzde 3.1’lik güçlü bir hızda büyüdü. Açıklamalara bir bakalım:
Y Kuşağı’na kötü haber: Boomerların konutları, Z Kuşağı’nın olacak! (Yazıya başlamadan önce hatırlatma: 1946-64 yılları arası doğanlara Baby boomer deniyor. X Kuşağı temsilcileri ise 1965-80 yılları arası doğanlar… Ancak yeni nesil, bugünlerde 50 yaş üstü herkese kısaca Boomer diyor.) Yeni nesil internet çağı, Web3 Geleneksel internetin sınırlarını zorlayan ve kullanıcılara daha şeffaf, adil ve demokratik bir dijital dünya sunan Web3’e “Merhaba!” dedik. Web3’ün temelinde, blok zinciri ve Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT) gibi merkezi olmayan ve güvenli teknolojilere dayanan bir yapı yer alıyor.
Eğitimde ve iş yaşamında yer etkisi hayatımızı nasıl şekillendiriyor? Yapay Zeka ekonominin geleceği mi, yoksa çöküşün başlangıcı mı? Yapay zeka, çağımızın en büyük ikilemlerinden biri; İnsanlığın en büyük yardımcısı ve tamamlayıcısı mı yoksa insanlığın sonunu getirecek Terminatör mü olacak? Spot Bitcoin ETF onaylandı, peki ya şimdi ne olacak? Kripto paralar için bu hafta dönüm noktası oldu ve SEC, Spot Bitcoin ETF’leri onayladı. Avrupa'da fiyat artışları yeniden hızlanıyor Avrupa, son iki yıldır ekonomilerini rahatsız eden büyük ve acı verici sorundan tam olarak kurtulamadı. Avrupa Birliği'nin önde gelen ekonomileri Almanya ve Fransa'da yıllık enflasyon Aralık ayında yükseldi. Freud'un gözlüğüyle bakış: Eğitim ve iş dünyasında derin bağlar ve gizli etkileşimler Neden bazı öğretmenlerimiz kalbimizde özel bir yer edinir, bazı iş arkadaşlarımızla anında bir bağ kurarız? Dünyamıza neler oluyor? 1995'ten beri The New York Times'ın dış haberler köşe yazarıyım ve öğrendiğim en kalıcı derslerden biri, bu işte en büyük oyuncuların yaptığı büyük seçimlerle tanımlanan iyi sezonlar ve kötü sezonların olduğudur. “ECB, 2024'ün 2. çeyreğinde faiz indirimine başlayacak" Financial Times'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğuna göre, düşen enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlamasını gerektirecek. Çocuklar ve beyaz yakalar: Başarı ve yetersizlik arasındaki ince çizgi Enflasyon muhasebesi işimize yarar mı? Altın fiyatları 2023’te neden yüzde 13 arttı? ABD, 2023’te resesyondan kurtuldu: Peki ya 2024? Manchester United’ın yüzde 25'i satıldı Manchester United, pazar günü, İngiliz petrokimya milyarderi Sir Jim Ratcliffe'in, ünlü İngiliz Premier Ligi futbol kulübünün yüzde 25 hissesini satın aldığını duyurdu. Satış, Manchester United ve Londra merkezli çok uluslu bir holding olan ve Ratcliffe tarafından kontrol edilen INEOS tarafından doğrulandı.