ABD'de Türkiye'den boru ithalatına yönelik soruşturma sürecek

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye'nin de aralarında olduğu 6 ülkeden dikişli boru ithalatıyla ilgili anti-damping ve sübvansiyon soruşturmalarının devamına karar verdi.

Abone ol

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC), Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 6 ülkeden dikişli boru ithalatının ABD sanayisini olumsuz etkilediğini ve 6 ülkeden ithalatla ilgili soruşturmanın süreceğini duyurdu.

USITC'den yapılan açıklamada, yapılan oylama sonucunda Kanada, Çin, Yunanistan, Hindistan, Güney Kore ve Türkiye'den büyük çaplı dikişli boru ithalatına yönelik anti-damping ve sübvansiyon soruşturmalarının devam etmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda 2 Nisan'da bir rapor yayımlanacak. Söz konusu ülkelere yönelik telafi edici vergi kararının 16 Nisan 2018'de, anti-damping kararının ise 29 Haziran 2018'e kadar açıklanacağı belirtildi.

ABD, 2016 yılında Türkiye'den 116,1 milyon dolar tutarında büyük çaplı dikişli boru ithal etti.

ABD'den Türkiye'den boru ithalatına soruşturma

Bomba kulis: Erdoğan yarın bazı isimleri görevden alabilir CHP'den ESK yetkilileri hakkında suç duyurusu AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi: İşte son rakam... Yerel seçim sonra ilk kez: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşecek