Mustafa MERTCAN

Gelecekten Haber mustafa.mertcan@dunya.com
TÜM YAZILARI
Elektrikli araçların geleceği Fosil yakıtla çalışan araçlar çevre kirliliğinin beşte birini oluşturduğundan Avrupa Birliği düğmeye basmış ve 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasayı onaylamıştı.
Yapay zekâ üretime de el atıyor! Daha önce bu köşede yapay zekânın hangi sektörlerde daha aktif olacağını konuştuğumuz yazılar paylamıştım. Apple Vision Pro ne kadar yeni? Apple, yeni ürünü Vision Pro gözlüğünü yakın zamanda tanıttı ve marka stratejisine uygun olarak VR gözlük teknolojilerine benzersiz bir yaklaşım sundu. Peki, Apple Vision Pro’nun başarısız olma ihtimali var mı?
Depremle baş edebilmenin en önemli yolu Kehanet gerçek mi oluyor? İş dünyasının yeni sınavı: Ye kürküm ye! Teknoloji dolu bir yıl başladı 2022’nin hataları 2023’te bizi bekleyen teknolojik gelişmeler Kurumsallaşma yolunda satış ve pazarlama Büyüme ve ihracatı artırmanın önemli birkaç anahtar noktası var. Özellikle iş insanlarımız, kendilerini ve şirketlerini geliştirebilmek için önemli sınavlardan geçer. Herkes ihracat yapabilir mi? Türkiye; 1980’lerden sonra ciddi bir ihracat atağına kalktı ve 3 milyar dolar seviyelerinde olan satış, 2000’lere doğru 30 milyar dolara ulaştı. Robotlar işimizi elimizden alabilir mi? Yapay zeka ile dönüşen sektörler: Sağlık ve hukuk Gelecekten haber Otomotiv endüstrisi için son birkaç yıl, hiç olmadığı kadar hareketli ve çılgınca geçiyor. Çin'in sınavı, Türkiye'nin fırsatı Çin’in Covid-19’a karşı ‘sıfır vaka’ saplantısı, Çin ekonomisi üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek gibi duruyor ancak Çin, mevcut politikasından bugün vazgeçmiş olsa dahi halihazırda bu politikanın vermiş olduğu zararı geri alması pek mümkün görünmüyor.