Ebru DEMİR KOÇAK

ebrudemir.kocak@dunya.com
TÜM YAZILARI
Neden erteliyoruz? Erteleme eğiliminin üstesinden nasıl gelebiliriz? Çoğumuz zaman zaman belirli işleri, görevleri yapmamak için ayak süreriz. Özellikle bize zor gelen, yapmaktan hoşlanmadığımız, inanmadığımız, ikna olmadığımız veya belirsizliklerin olduğu işleri erteleme eğiliminde oluruz.
ChatGPT insan kaynakları operasyonlarını nasıl dönüştürecek? Gün geçtikçe hayatımıza daha çok dahil etmeye başladığımız ChatGPT yani yapay zeka teknolojisi İnsan Kaynakları alanında nasıl bir dönüşüme yol açacak? Duygusal zindelik ve iş yerinde refahı artırmanın yolları İş yerinde refahı arttırmak söz konusu olduğunda, tutarlı ve düzenli şekilde planlanan ve her türlü uygulamanın ne kadar küçük olursa olsun fark yaratacağına inanıyorum.
Geleceğe umutla bakmak Hepimiz her gün farklı gelişmelere uyanıyor, umudumuzu kaybetmemek için kendimizi güçlü tutmaya çalışıyoruz. Ülke olarak zor bir yıl geçiriyoruz. Önce herkesi yasa boğan deprem felaketi, sonrasında belirsizlik ortamını tetikleyen seçimler ve ekonomik gelişmeler tüm kurumları ve insanları etkiledi. İşyerinde bağlılığın anahtarları Gallup’un yaptığı küresel bir araştırmaya  göre, çalışanların yüzde 60’ından fazlası işlerinden kopuk hissediyor. Aynı araştırma, stres seviyelerinin rekor düzeyde olduğunu ve çalışanların yüzde 44’ünün kendilerini bitkin, yorgun ve tükenmiş hissettiğini ortaya koydu. Ücret şeffaflığı dilemması Dilemma yani ikilem. Özellikle pandemi ve sonrasında gelişen ekonomik koşullar sebebi ile gerek işverenler gerekse kurumlardaki İnsan Kaynakları profesyonellerinin gündeminden hiç düşmeyen bir konu ücretler. Birçok şirket yılda iki defa ücretlerini gözden geçiriyor, enflasyon ile paralel artış yapmak üzere planlama yapıyor. Yetenek Trendleri 2023 Page Group tarafından global ölçekte yaklaşık 70.000 profesyonelin katılımı ile gerçekleştirilen Yetenek Trendleri 2023 yılı araştırması dünya çapında türünün en büyük yetenek çalışması olarak adlandırılmaktadır. Günümüz iş dünyası ve Maslow - 4 Kendini gerçekleştirme, erdemli, yaratıcı, içten, problem çözücü, önyargısız olma, hakikati kabul etme, yeteneklerini ve potansiyelini açığa çıkarıp kullanma… Günümüz iş dünyası ve Maslow – 3 Saygı - değer İhtiyaçları; özsaygı, özgüven, prestij, başarı, yeterli olmak, başkalarınca benimsenip tanınmak, saygı görmek… Günümüz iş dünyası ve Maslow’un ihtiyaçlar piramidi-2 Çevremiz ile ilişki kurmak, kabul edilmek, ait olmak. Sevmek, sevilmek… Geçtiğimiz haftaki yazımda Maslow’un İhtiyaçlar Piramidi ve iş hayatındaki yansımalarına bir giriş yaparak, ilk iki basamak ile başlamıştım. Bu basamaklar arasındaki ilişkiyi derinleştirecek olursak, bu kurama göre iki gerçeklik ortaya çıkmaktadır. Günümüz iş dünyası ve Maslow'un ihtiyaçlar piramidi -1 İş dünyasının son dört yıldır Covid 19 Pandemisi ile başlayıp devam eden zor­lu günlerinde tüm yaşam ve çalışma ko­şullarının değiştiğini sıklıkla gözlemliyor ve bire bir yaşıyoruz. Organizasyonlar ve değerler Başarı bir sonuç mu yoksa yolculuk mu? 2023 yılı çalışan becerileri İş hayatında konfor alanı