İşlem zararına rağmen, kârı beklentiyi aştı

JPMorgan hisse başına 1.21 dolar kar ederken, gelirleri 22.9 milyar dolar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- ABD'nin en büyük bankası JPMorganChase Mayıs ayında açıkladığı hedging işlemleri kaynaklı 4.4 milyar dolar vergi öncesi zarara rağmen 5 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde net kar açıkladı. JPMorgan hisse başına 1.21 dolar kar ederken, gelirleri de 22.9 milyar dolar oldu.

Thomson Reuters I/B/E/S verilerine göre analistler bankanın hisse başına ortalama 0.70 dolar ka ve 21.79 milyar dolar gelir açıklamasını bekliyorlardı.

Bankanın Basel I kurallarına göre Seviye 1 sermaye oranı ise ikinci çeyrek sonu itibariyle yüzde 10.3 oldu.
İşlem zararları nedeniyle yılın ilk çeyreği için açıkladığı kar rakamını da revize eden banka birinci çeyrek karının 459 milyon dolar azaldığını belirtti.

İşlem zararına neden olan çalışanlar görevden ayrıldı

JPMorgan Chase'de görevli "Londralı Balina" olarak tanınan işlemci Bruno Iksil'in bankadan ayrıldığı belirtilirken, konuya yakın bir kaynak tarafından yapılan bu açıklama bankada yaşanan işlem skandalının ardından geldi.

Kredi piyasalarında aldığı büyük pozisyonlar nedeniyle skandalın odak noktası haline gelen Iksil'in ayrılması beklenen bir gelişmeydi.

Wall Street Journal'da bugün yer alan haberde ise, banka için risk yönetimi yapan Chief Investment Office'in Avrupa biriminin başında bulunan Achilles Macris ile MartinJavier-Artajo'nun isimlerinin de bugün itibarıyla şirketin iç istihdam veri tabanında yer almadığı belirtildi.

Bankanın Londra'daki merkezi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Ancak söz konusu üç isim, İngiltere'de finans piyasasını denetimi altında bulunduran FSA'daki bireysel kayıtlarında "Aktif" olarak görünüyor.

FSA sözcüsü bir çalışanının ayrılması halinde şirketin bunu kendilerine bildirmesi gerektiğini, ancak şirketin bildirmesiyle veri tabanının güncellenmesi arasında kısa gecikmelerin yaşanabileceğini söyledi.

Chief Investment Office, New York'tan çalışan ve Mayıs'ta istifa eden Ina Drew tarafından yönetiliyordu.

Wells Fargo'nun kârı da beklentilerin hafif üzerinde

Öte yandan ABD'li banka Wells Fargo bu yılın ikinci çeyreğinde hisse başına 0.82 dolarla beklentilerin hafif üzerinde karr açıkladı. Bankanın bu dönemde gelirleri 21.3 milyar dolar oldu. Bankanın 30 Haziran itibariyle Seviye 1 (Tier 1) adi sermaye oranı ise yüzde 10.08 oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir