Trump’tan Epstein hamlesi: Adalet Bakanı Bondi'yi görevden alacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Adalet Bakanı Pam Bondi’yi Jeffrey Epstein dosyasının ele alınış biçimi nedeniyle görevden almayı değerlendirdiği öne sürüldü. İddiaya göre Trump, Adalet Bakanlığı’nın tutumundan ve iletişim performansından giderek daha fazla rahatsızlık duyuyor.

Trump’tan Epstein hamlesi: Adalet Bakanı Bondi'yi görevden alacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın, reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı kurmakla suçlanan ve yargılama sürecinde cezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein dosyası nedeniyle ABD Adalet Bakanı Pam Bondi’den memnun olmadığı ve görevden alma seçeneğini değerlendirdiği öne sürüldü.

Epstein dosyaları kriz yarattı

The New York Times’ın aktardığına göre, konuya yakın kaynaklar Trump’ın Bondi’nin “Adalet Bakanlığındaki liderlik tarzından ve Epstein dosyalarını ele alış biçiminden giderek daha fazla rahatsız olduğunu” belirtti. Bu nedenle son günlerde görev değişikliğinin gündeme geldiği iddia edildi.

Haberde, Trump’ın Bondi’nin yerine Çevre Koruma Ajansı (EPA) Başkanı Lee Zeldin’i getirme ihtimalini değerlendirdiği, ancak henüz kesin bir karar almadığı ifade edildi.

Trump’tan Epstein hamlesi: Adalet Bakanı Bondi'yi görevden alacak - Resim : 1

"Trump'ın düşmanlarının peşine düşmedi"

Kaynaklar, Trump’ın en büyük rahatsızlık nedenlerinden birinin Epstein dosyalarının yönetimi olduğunu aktarırken, ayrıca Bondi’nin iletişim performansı ve Adalet Bakanlığının “Trump'ın düşmanlarının peşine düşme konusunda yeterince agresif olmaması” yönündeki eleştirilerin de etkili olduğu ileri sürüldü.

18 yaşından küçük çok sayıda kıza yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçlamalarıyla yargılanan Epstein, New York’taki Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’nde tutuklu bulunduğu hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü olarak bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı - AA