Yıl sonundan önce çözüm bulunacak

Sabancı Grubu, Carrefoursa hisseleriyle ilgili adımların yıl sonuna kadar netleşmesini bekliyor. Kurtul, " Masada bir çok seçenek var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Carrefoursa hisseleriyle ilgili adımların yıl sonuna kadar netleşmesini beklediklerini belirterek, " Masada bir çok seçenek var" dedi.
 
Vodafone'un CEO Club toplantısında soruları yanıtlayan Kurtul, "Carrefoursa'da ortaklık konusunun yıl sonuna kadar çözüleceği beklentimizi koruyoruz" dedi.
 
Sabancı Holding, portföyünde yer alan Carrefoursa hisse senetlerine ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla bir finansal kuruluşu danışman olarak yetkilendirdiğini 2011 sonunda açıklamıştı. 
 
Ayrıca, Carrefour CEO'su Georges Plassat, Ağustos ayında Carrefour'un aktivitelerinin merkezinde yer almayan Türkiye ve Endonezya gibi bazı ülkelerdeki faaliyetlerin gözden geçirilmekte olduğunu söylemişti.
 
Kurtul, ayrıca 2012'de Sabancı Holding olarak 27 milyar TL üzerinde bir ciro beklediklerini söyleyerek, "2013 yılında cironun daha iyi olmasını bekliyoruz" dedi.
 
Kurtul ayrıca, "2013'te satın alma yoluyla yeni bir sektöre girebiliriz, bu lojistik veya hizmetler olabilir" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir