Karadeniz'in hırçın ve içli sesi sustu! 'Kuzeyin Oğlu' Volkan Konak'a son veda....
'Kuzeyin Oğlu' lakabıyla tanınan Volkan Konak, dün gece yarısı Kıbrıs'ta verdiği konser sırasında kalp krizi geçirerek, tüm müdahalelere rağmen 58 yaşında vefat etti. 1992 yılında Selma Konak ile evlenen sanatçının Şimal, Derin ve Volkan adlarında 3 çocuğu dünyaya geldi. Sanatçı vasiyeti gereği, 2 Nisan'da Trabzon Maçka'da düzenlenecek cenaze töreniyle babasının yanına defnedilecek...
Volkan Konak, 27 Şubat 1967'de Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini de burada tamamladı.
1983'te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na giren Konak, müzik hayatında ilk olarak 1987'de "Suların Horon Yeri" albümüyle yörede yaptığı derlemeleri yorumladı.
"Gelir misin Benimle" albümünü Konak 1994'te dinleyicilerin beğenisine sundu.
Ardından da "Volkanik Parçalar" albümünü ve 1998'de kendisinin kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon'dan "Pedaliza" isimli albümünü çıkardı. 1998'den itibaren albümlerinde Karadeniz dışında İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Kıbrıs yörelerinden de türküler seslendirdi.
1988 yılında konservatuvardan mezun olan sanatçı,ilk özgün albümü "Efulim"i 1993'te yayınladı.
1993'te İTÜ Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimine başlayan Konak, Trabzonspor'un İstanbul'daki tesisinin işletmesini 1998-2008 arasında üstlendi.
"Gelir misin Benimle" albümünü1994'te dinleyicilerin beğenisine sunan sanatçı, "Volkanik Parçalar" albümünü ve 1998'de kendisinin kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon'dan "Pedaliza" isimli albümünü çıkardı. 1998'den itibaren albümlerinde Karadeniz dışında İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Kıbrıs yörelerinden de türküler seslendirdi.
Konak, 2000 yılında Doğan Music Company'nin bünyesine katıldı. Aynı yıl "Şimal Rüzgarı" albümü yayımlandı. 2003'te yine DMC etiketiyle "Maranda", 2006'da "Mora", 2009'da "Mimoza", 2012'de "Lifor" ve 2015'te "Manolya" albümünü sevenleriyle buluşturdu. "Mora" albümünde olan ve ablası Nuran Bahçekapılı'nın sözlerini yazdığı "Gardaş" adlı eserini, Kazım Koyuncu anısına besteledi.
İki yıl süren Çernobil araştırmasıyla bu facianın Türkiye ve özellikle Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini derleyip belgelendiren Volkan Konak, kanserden babası dahil birçok yakınını kaybetti. Konak, yine sözlerini ablası Nuran Bahçekapılı'nın yazdığı "Cerrahpaşa" adlı eserini de babası için besteledi ve seslendirdi. Karadeniz Bölgesi'ndeki kanser vakalarının artışına da çalışmalarıyla dikkat çeken Konak, bölgeye Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için mücadele etti.
Konak, 1997'de Politika dergisi tarafından "Yılın En İyi Müzik Sanatçısı" seçildi. 2011'de TRT Müzik Ödülleri'nde "En İyi Türk Halk Müziği Erkek Sanatçı Ödülü"nü ve "Kuzeyin Oğlu" programıyla "Yılın En İyi TV Müzik Programı Ödülü"nü aldı.
Volkan Konak'ın 1993 yılında ürettiği bir bestesinin tüm dünya hakları "Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşme sonucunda Alain Finet tarafından satın alındı.