Van'da alabalık sağımı yapıldı! İşte o görüntüler...
Van'ın Gürpınar ilçesindeki alabalık tesislerinde, yavru alabalık üretimi için sağım işlemi yapıldı.
Van'ın Gürpınar ilçesindeki alabalık tesislerinde, mevsim şartlarına ve su sıcaklığına göre aralık, ocak ve şubat aylarında alabalık sağımları yapılıyor.
İşlem Değirmendüzü Mahallesi'ndeki alabalık çiftliğinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekiplerince gerçekleştirildi.
Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, gazetecilere, Van'da 38 alabalık tesisi bulunduğunu söyledi.
Kentte yaklaşık 15 bin aile geçimini alabalık yetiştiriciliği ve inci kefali avcılığıyla sağlıyor.
İşletmelerin 22'sinde yavru alabalık yetiştiriliyor. 4 alabalık işletmesi şu an kurulma aşamasında. Bunlar 600 ton ve yaklaşık 43 milyon yavru balık kapasiteli. Bu tesisler faaliyete geçtikten sonra ildeki işletme sayısı 42 olacak.
Sağım yapılacak balıklar bir ay önce özel bölümlere alınıyor ve ay sonunda özenle sağımı gerçekleştiriliyor.