'AB 2009 Kalite Ödülleri' sahiplerini buldu

Düzenlenen törende sanatçılar da ödül aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 1. Uluslararası AB Kalite Zirvesi çerçevesinde "AB 2009 Kalite Ödülleri" Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Tüketici Akademisi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre kalite ve inovasyon uygulamalarında örnek teşkil eden markalara verilen " AB Kalite Ödülü" Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile törene katılan diğer konuklar tarafından verildi.

AB Kalite Ödülü'nü alan markalar şunlar:

"Tutkunlar Çelik Kapı, İşbir Yatak, Dilhan, Airport Center, Ankara Halk Ekmek, Sergün, Fonex, Donat Collection, Kale Outlet Center, Plastherm, Oruçoğlu, Korusu, Ersu, Kervan, Besler Süt, Aksu Vital, Şener, İzobozz, Avrasya Barter, Rixos Hotel, Sunset, Avrasya Hospital, Orjin, Adese, Saraylı, Ebils, Mobisis, Elteksmak, Perkon, Cardin Concept, Armutlu Tatil Köyü, Gaziantep Medicalpark, Öncü Salça."

AB 2009 Onur Ödülünü alanlar ise şunlar:

"Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Hadise, Murat Boz, Gülben Ergen, Fatih Ürek, Hande Yener, Şafak Sezer, Okan Bayülgen, Necati Şaşmaz, Petek Dinçöz, Hümeyra, Ece Gürsel."

Törende konuşan Bağış, 2005 yılından beri Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerini sürdürdüğünü ve bugüne kadar müzakerelere başlayıp da bitiremeyen ülke olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Eğer bizim dış ticaretimizin yüzde 50'si AB üyesi ülkelerle ise bizim 6 milyon vatandaşımız AB üyesi ülkelerde seçmen, tüketici, vatandaş, üretken, iş adamı, akademisyen olabildilerse, demek ki biz AB standartlarını yakalamış ülkeyiz. Biz bunun daha da üstüne çıkacağız. Atatürk'ün bize koyduğu hedefe hep beraber ulaşacağız" dedi.