7 ilçede okullar 2 gün uzaktan eğitime geçiyor

Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi nedeniyle 7 ilçede 11-12 Kasım 2026 tarihlerinde uzaktan eğitim uygulanacak. Antalya Valiliğinin kararı, resmi ve özel okullardaki öğrencileri kapsarken okul servisleri ve taşımalı eğitim hizmetleri de iki gün boyunca yapılmayacak. Bazı kadın kamu personeli ise idari izinli sayılacak.

Dünya'yı haber kaynağınız olarak eklemek için tıklayın!
7 ilçede okullar 2 gün uzaktan eğitime geçiyor

Antalya'da 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek COP31 Liderler Zirvesi öncesinde eğitim ve kamu personeline yönelik yeni düzenlemeler yapıldı. Kentte beklenen trafik yoğunluğunun günlük yaşamı olumsuz etkilememesi amacıyla Antalya Valiliği tarafından 2026/11 sayılı Uzaktan Eğitim ve Personel Uygulamaları Genelgesi yayımlandı.

Genelgeyle birlikte 7 ilçede yüz yüze eğitime iki gün ara verilerek uzaktan eğitim sistemine geçilmesi kararlaştırıldı. Düzenleme, öğrencilerin yanı sıra velileri, öğretmenleri ve belirli koşulları taşıyan kamu çalışanlarını da ilgilendiriyor.

Antalya'da hangi ilçelerde okullar uzaktan eğitime geçecek?

Antalya Valiliğinin kararına göre 11 Kasım Çarşamba ve 12 Kasım Perşembe günlerinde şu 7 ilçede uzaktan eğitim uygulanacak:

Aksu
Döşemealtı
Konyaaltı
Kepez
Manavgat
Muratpaşa
Serik

Bu ilçelerdeki tüm resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar ve ortaöğretim kurumları iki gün boyunca eğitim faaliyetlerini uzaktan sürdürecek.

Antalya'nın diğer ilçelerinde ise eğitim ve öğretim normal şekilde devam edecek.

Okul servisleri ve taşımalı eğitim hizmetleri yapılmayacak

Uzaktan eğitim kararının uygulandığı 7 ilçede, 11-12 Kasım tarihlerinde okul servisleri ve taşımalı eğitim hizmetleri de durdurulacak.

Özel eğitim öğrencileri ile uzaktan eğitime erişim imkânı kısıtlı olan öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için gerekli tedbirler alınacak.

Okul yöneticileri ise bu süreçte görevlerinin başında bulunacak. Yöneticiler, uzaktan eğitim faaliyetlerini takip edecek, öğrenci ve velilerin sorularını yanıtlayacak ve okul binalarının güvenliğini sağlayacak.

Kadın kamu personeline 2 gün idari izin verilecek

Antalya Valiliğinin yayımladığı genelge, kamu çalışanlarına yönelik idari izin düzenlemesini de içeriyor.

Belirlenen 7 ilçede görev yapan ve okul öncesi veya ilkokulda çocuğu bulunan kadın kamu personeli, 11-12 Kasım 2026 tarihlerinde idari izinli sayılacak. Ancak idari izin uygulaması bütün kamu çalışanlarını kapsamayacak. Kurum amirleri, birim yöneticileri ve kritik görevlerde çalışan personel düzenlemenin dışında tutulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ