Barak, Hamas yönetimini uyardı

İsrail Savunma Bakanı Barak, "Gazze'den İsrail'e ateş edilmesini önleyecek adımlar atılmasını tavsiye ederim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militan grupların son günlerde roket ve havan saldırılarını artırdıkları gerekçesiyle, Hamas yönetimine tehdit gibi uyarılarda bulundu.

Barak, Hamas yöneticilerine, "Gazze'den İsrail'e ateş açılmasını önleyecek adımlar atmalarını tavsiye ederim" dedi. Aksi takdirde yeniden "harekete geçebileceklerini" belirten Barak, bu durumda "timsah gözyaşları dökmemelerini" istedi.

İsrail'in güneyinde kısa menzilli füze saldırılarına karşı kullanılması planlanan "Demir Kubbe" savunma sisteminin denemelerini izlerken açıklama yapan Barak, Gazze'ye yönelik geçen kış yaptıkları saldırılara atıfta bulunarak, "Dökme Kurşun operasyonuyla elde edilen caydırıcılık halen güçlü olarak sürmektedir" diye konuştu.

Barak, son günlerdeki ateş açma olaylarının Hamas'ın Cihat militanlarını ve bağımsız grupları dizginleyememesinden kaynaklandığını, Hamas'ın öteki militan grupları da dizginlemekte başarısız kaldığını söyledi.

Hamas'ın İsrail'e ateş edilmesini önlemesi ve kendilerini "yeniden faaliyete geçmeye zorlamaması" gerektiğini kaydeden Barak, "Demir Kubbe" savunma sistemini deneme sonuçlarının beklenenin üzerinde iyi olduğunu ifade etti.

Gazze'deki Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zühri ise Filistinlilerin saldırılarının, "devam eden İsrail saldırılarına karşı bir cevap" olduğunu söyledi.