Coca Cola İçecek'ten Pakistan'a 300 milyon dolar

Özilhan, Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu'daki 10 ülkede 350 milyon tüketiciye ulaştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHOR - Coca-Cola İçecek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, iş ortaklarıyla birlikte önümüzdeki üç yılda Pakistan'a yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Coca-Cola İçecek'in (CCİ) Pakistan'daki iştiraki Coca-Cola Beverages Pakistan Ltd.'nin (CCBPL) Pakistan'ın Lahor kentinde faaliyet gösteren tesisinin yeni kapasite yatırımının tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'in yanı sıra CCİ'nin ve Pencap Eyaleti'nin üst düzey yöneticileri katıldı.

Tuncay Özilhan konuşmasında, CCİ'nin Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu'yu kapsayan bir coğrafyada 10 ülkede, 20 tesisi ile faaliyet gösterdiğini ve 350 milyon tüketiciye ulaştığını söyledi.

CCİ'nin, tüm dünyadaki Coca-Cola sisteminde en güçlü ve saygı gören şişeleyiciler arasında yer aldığının altını çizen Özilhan, Lahor'un CCİ için anlamının farklı olduğunu, bu yeni yatırımın Pakistan-Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi adına atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.

Pakistan pazarında aldıkları yatırım kararının arkasında iki neden olduğunu belirten Özilhan, bunlardan birinin Pakistan'ın geleceğine ve ekonomik gelişimine olan inançları, diğerinin de Pakistan'ın genç ve büyüyen dinamik nüfus yapısı olduğunu bildirdi.

Özilhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Coca-Cola İçecek olarak Pakistan'da, toplam 100 milyon kasa üretim kapasiteli 6 üretim tesisi ve 13 depo ile 200 bin satış noktasında ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz beş yılda Coca-Cola'nın Pakistan'da satış hacmi 3 katına çıktı ve gelecekten daha da umutluyuz. Bugün burada sektörümüzdeki en son teknoloji ile donatılan, Coca-Cola sisteminin en modern ve gelişmiş tesislerinden biri olan Lahor fabrikamızın genişlemesini kutlamak için toplandık. Bu daha başlangıç. Bugün ayrıca sizlerle, iş ortaklarımızla birlikte önümüzdeki üç yılda Pakistan'a yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım yapacağımızı paylaşmanın gururunu yaşıyorum."

Özilhan, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde satış hacmi gelişimi beklentileri doğrultusunda ilave yatırımlar yaparak, Lahor fabrikasının kapasitesini iki katına çıkarmayı umduklarını da sözlerine ekledi.

Tören sonunda Özilhan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şerife hediye vermesinin ardından, davetliler yeni açılan tesisleri gezdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir