En beğenilen markalar açıklandı

Tüketiciler, AVM’lerde en beğendikleri markaları seçti. 11 ilde yapılan araştırmada Mango, Derimod, Kiğılı, Mothercare, Watsons, Köfteci Ramiz, Kahve Dünyası, Mudo Concept, Arçelik, Teknosa ve Mavi Jeans 'en beğenilen ve tercih edilen’ marka ödülüne layık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), 'AVM’lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. 19 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında 11 ilde yapılan araştırmalar sonucunda Mango, Derimod, Kiğılı, Mothercare, Watsons, Köfteci Ramiz, Kahve Dünyası, Mudo Concept, Arçelik, Teknosa ve Mavi Jeans 'en beğenilen ve tercih edilen' marka ödülüne layık görüldü.

Tüketiciyi iyi analiz eden kazanacak AYD, araştırma sonucunda ödüle layık görülen markaları düzenlediği törenle bir araya getirdi. Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan AYD Başkanı Hakan Kodal, AVM'lerin perakende sektörünün büyümesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Perakende sektörünün sağlıklı gelişimi de AVM sektörü açısından çok önemli. Bunlar birbirini destekleyen sektörler” dedi. Sektörün başarısının da bu alanda hizmet veren markalara bağlı olduğuna vurgu yapan Kodal, "Tüketici tercihlerini iyi analiz edebilen AVM’ler ve içerisindeki markalar önümüzdeki dönemde rekabette daha başarılı olacaklar. AYD, Gfk ile birlikte, tüketicilerin tercih ettiği markaları ön plana çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu markaların başarısı aynı zamanda ciro ve performanslarına da yansıyor" diyen Kodal, konuya yönelik sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu markaların neden başarılı olduklarını anlamak, sektörün sağlıklı gelişimi açısından büyük önem arz ediyor. Tüketici daha seçici ve en iyi fiyata en iyi ürünü almayı hedefliyor. Satış personeli, hizmet kalitesi, ürün kalitesi, fiyat, reklam, mağaza tasarımı konularının tümünü değerlendirerek karar veriyor. Bu yüzden ödül alan tüm markaların bütün bu alanlarda başarılı olması gerekiyor."

AYD-Gfk işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırmada AVM’lerde en çok tercih edilen 11 marka ödüle layık görüldü. Kadın tekstili kategorisinde Mango, ayakkabı çantada Derimod, erkek tekstilinde Kiğılı, çocukda Mothercare, kişisel bakım ve kozmetikte Watsons, restoranda Köfteci Ramiz, kafede Kahve Dünyası, dekorasyon ve mobilyada Mudo Concept, elektronikte Arçelik, elektronik perakendede Teknosa ve spor giyimde Mavi Jeans ödül alan markalar oldu. Tören kapsamında AYD’ye yeni üye olan 43 kurumsal üyeye de sertifikaları verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir