Gökçek'ten 'SESAR' açıklaması

Melih Gökçek, iddia edildiği gibi SESAR firmasına araştırma yaptırmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "iddia edildiği gibi SESAR firmasına araştırma yaptırmadığını, para ödemediğini" ifade ederek, "Böyle bir araştırma yoktur. Bana da gelmemiştir" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar'ın yönettiği tartışmanın ardından yaşananları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenlediğini söyledi.

"Basın toplantısının bugüne ertelemesinin nedeninin, bugünkü medyanın tavrını net olarak görmek için olduğunu" kaydeden Gökçek, "Bugün özellikle CHP yandaşı medyanın bana tam bir kampanya halinde, belediye başkanlığımı engellemek noktasında büyük bir gayret içerisine girdiğini gördüm. Aynen tahmin ettiğim gibi oldu" dedi.

"Ergenekon davası dosyasında Gökçek adına fatura bulunduğu" iddialarına da değinen Gökçek, şöyle konuştu:

"SESAR denilen firma benim Demokrat Parti kuruluş hareketi sırasında yanıma gelen, 'Size yardımcı olmak istiyorum' diyen bir firma. Kendi kendisine gidip bazı anketler yapmış. Bu anketler bana intikal etmiş değil. Seçim geçti. Bir de baktım ki önümde fatura. İşte 300  milyar küsurluk bir fatura. Açtım telefonu son derece ağır hakaretlerde bulundum. 'Sizinle konuşmuştuk. Biz size danışmanlık yaptık' dediler. Ne danışmanlığı yaptın. 3 sefer benimle konuştu gitti, danışmanlık ücretiymiş.

"Para falan ödenmiş değil"

Belli ki, Ergenekoncu olduğu da daha sonra ortaya çıktı. O da tezgahcının birisi işte. Günün birisinde kullanılsın diye demek bunu yapmış. Göndermiş olduğu fatura konusunda avukatıma talimat verdim. Avukatım gerekli işlemleri yaptı. Ondan sonra da ses çıkmadı. Para falan ödenmiş değil. Kesinlikle yoktur. Varsa böyle bir ödeme bulsun makbuzunu çıkarsınlar. Yoksa bunun da CHP medyasının kumpas hareketinin bir parçası olduğunu ifade ediyorum. Böyle bir parayı Melih Gökçek ödememiştir. Bu adam taş çatlasa 3 sefer görüştüğüm adamdır. Böyle bir araştırma yoktur, bana da gelmemiştir. Bu adam üçkağıtçının tekidir.

Faturayı incelerseniz, saçma sapan yazılar var. Böyle bir fatura mı olur? Melih Gökçek kalkıp da faturayla bir iş yaptıracak olsa böyle bir faturayla iş yaptırması mümkün mü? Böyle bir iş yaptırmak için deli olmak lazım. Ben böyle bir araştırma yaptırmadım.