Kara kış, Doğu'yu terk etmedi

Tunceli'de 170, Muş'ta 120, Ağrı'da 119, Van'da 95, Erzurum'da 67 ve Hakkari'de 9 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM/VAN - Doğu Anadolu Bölgesi'nde zaman zaman etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç merkezinin etkisi altında olan bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 11, Ağrı'da eksi 10, Ardahan'da eksi 7, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da 1 derece oldu.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 11, Erzincan'da 8, Kars'ta 3, Ardahan'da 2, Ağrı ve Erzurum'da 1'er derece olduğu bildirildi.

Yetkililer, önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediği bölgede, sıcaklıklardaki artış nedeniyle Erzurum'un yüksek kesimlerinde oluşabilecek çığ ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.

Kar yağışı veya tipi sebebiyle Tunceli'de 170, Muş'ta 120 ve Erzurum'da 67 olmak üzere toplam 357 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Van, Hakkari ve Ağrı

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 119, Van'da 95 ve Hakkari'de 9 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi yetkilileri, ilçelerde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından halen 95 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirerek, yol açma çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Kar yağışı ve tipiden dolayı Hakkari'de 9, Ağrı'da ise 119 köyle hala ulaşım sağlanamadığını bildiren yetkililer, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Yetkililer, hava sıcaklığında yaşanan düşüşün don ve buzlanmaya neden olduğunu kaydederek, vatandaşlara uyarıda bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir