Petrol fiyatı 74 doların üstünde

İran askerlerinin Irak topraklarına girdiği iddiası petrol fiyatlarını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NEW YORK - ABD ham petrolünün varil fiyatı Ocak ayı teslimi 1,68 dolar artarak, 74,33 dolara çıktı. ABD ham petrolü varil fiyatı dün 72,65 dolardan işlem görmüştü.
Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 79 sent yükselerek, 74,16 dolar oldu.
İran askerlerinin Irak topraklarına girdiği iddiası petrol fiyatlarını artırdı. 
Iraklı bir güvenlik kaynağı, İran askerlerinin kısa süreliğine Irak'ta bir petrol sahasına girdiğini açıklamış, Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Ali El Hafaci ise bu açıklamayı yalanlamıştı.
OPEC üretim hedeflerini değiştirmeyecek
Bu arada Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dönem başkanı Jose Botelho de Vasconcelos, OPEC'in 22 Aralık'ta Angola'da yapacağı toplantıda üretim hedeflerini değiştirmeyeceğini söyledi.
Jose Botelho de Vasconcelos, Angola radyosu Ecclesia'ya yaptığı açıklamada, ''OPEC, 70-75 dolar seviyesindeki petrol fiyatlarını savunuyor. Geçmişte üretim kotalarıyla ilgili aldığımız kararları sürdüreceğimize ve hedeflerde değişikliğe gitmeyeceğimize inanıyorum'' dedi. 
Danimarka'da BM İklim Zirvesi'ne katılan Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El-Naimi de El Hayat gazetesine verdiği demeçte, ''OPEC toplantısında herhangi bir üretim değişikliği olmayacak ve petrol fiyatının 75-80 dolar olmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.
Reuters'in bir araştırmasına göre, ABD ham petrolünün varil fiyatının 2010 yılında ortalama 76,40 dolara ve 2011 yılında 82,70 dolara çıkması bekleniyor.