”Terörün beyni Barzani, mihmandarı AKP'dir”

Bahçeli, Türkiye'nin, son haftalar içerisinde mutat hale gelmiş bunalımların tırmandığına dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Irak'ın Kuzeyindeki mevcudiyetini Türkiye'ye onaylatmak ve meşru hale gelmek isteyen Mesut Barza'nin yeni bir tuzağına düştüğünü ileri sürerek, "Oyun artık belli olmuştur; terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir" dedi.

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye'nin, son haftalar içerisinde mutat hale gelmiş bunalımların tırmandığı ve terör eylemlerinin yoğunlaştığı bir dönemin sancılarını yaşadığını söyledi.

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının ardından, Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında emniyet mensuplarının şehit olmasından dolayı üzüntülerini ifade eden Bahçeli, İstanbul'da üzerinde patlayıcı taşıyan bir teröristin fark edilerek eylem yapmasına fırsat bulamadan yakalanmasının, terör örgütünün kanlı eylemlerini hedef gözetmeksizin tırmandıracağına ilişkin ipucları verdiğini ifade etti.

Gavur dağı ile Sivas ekseni

MHP Genel Başkanı Bahçeli, tezkere görüşmeleri sırasında AK Parti adına söz alan Nihat Ergün'ün konuşmasını isim vermeden eleştirdi. Ergün'ün, "Gavur Dağından, Sivas'tan öteye geçmek lazım" şeklindeki sözlerinin, "bölücü propagandanın nerelere kadar ulaşmış olduğunu ve bu düşünce sahibini nasıl teslim aldığını bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu" ifade etti.

Bahçeli, "Bu zırvaların sahibi olan zat, vatan toprakları üzerinde çizdiği bu hayali hattın doğusunu muhterem milletvekillerine ne maksatla hatırlatma cüretini göstermektedir? Bahsettiği bu sanal hattı, Yüce Meclise açıklamakla hangi coğrafyayı tanımlamak ve neyi kabul ettirmek peşindedir?" diye sordu.

"Oyun artık belli olmuştur"

"Aslında ne hükümetin ne de ABD'nin bu bölgeden PKK'yı uzaklaştırmak, etkisizleştirmek gibi bir niyetinin olmadığını anlamak için daha ne kadar beklenecek ve daha kaç şehit verilecektir?" diye soran Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hükümet, başrolünde Barzani'nin bulunduğu bir küresel oyunun içine tam anlamıyla itilmiştir. Ülkemiz, iki kötüden birini seçmekle karşı karşıya getirilmiştir. Türkiye, ya terör örgütünün sözde Irak'ın kuzeyinden uzaklaştırılması adına Kuzey Irak yönetimini adım adım tanıyarak Irak'ın üçe bölünmesine rıza gösterecek ve kendi koyduğu kırmızı çizgilerini tamamen çiğneyecektir. Ya da Barzani'nin sevk, idare ve korumasındaki PKK terör örgütünün hunhar saldırılarına maruz kalmaya devam edecek ve acılara daha uzun süre katlanacaktır. Hükümetin yıllar süren yanlış adımlarının önümüze getirdiği denklem ve sonu görünmeyen yol haritası budur. Şimdi hükümet birinci yolu ehveni şer görüp, dağdaki teröristle Irak'taki hamisi vasıtası ile görüşmeyi seçmiştir. Hükümeti Barzani'ye yanaşmaya adeta mahkum hale getiren stratejik girdabın son terör eylemleri ile ivme kazanmış olması, terörün kimin elinde bir enstrüman olduğunu, kime yaradığını, koca Türk devletinin kimlerle muhataplığa sürüklendiğini daha iyi göstermektedir. Oyun artık belli olmuştur; terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir."

"Küresel ekonomi yangın yerine dönüştü"

Dünyada yaşanan finansal krizi değerlendirirken, ABD'de, faizlerin yükselmesiyle birlikte, zaten hassas ve kritik bir durumda olan saadet zincir halkalarının koptuğunu, küresel ekonominin tam bir yangın yerine dönüştüğünü ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ekonomilerdeki buhranın dalga dalga yayıldığı böylesi bir zamanda; Türkiye ekonomisine yön verenlerdeki atalet ve vurdumduymazlık, teşhis ve ön almadaki gecikme, ilgi ve gayretteki zafiyet, zaten var olan sorunları daha da artırabilecek ve sonuçta içinden çıkmayacağımız bir açmaza yol açabilecektir. Başbakan Erdoğan ve hükümeti bu tehlikeyi ne kadar görmek istemese de yangın kapımıza kadar dayanmıştır. Küresel ekonomideki kriz tufanının ve tırmanan belirsizliğin ortaya çıkardığı ağır sorunların Türkiye ekonomisinde yol açabileceği travma, görüldüğü kadarıyla hala AKP hükümeti tarafından ciddiye alınmamaktadır. Ekonomide depresif halin yaygınlaşmaya başladığı ülkemizde, yılların biriktirdiği fay hattı çatırdamaya başlamıştır. Önümüzdeki süreç, ekonomik büyümenin düşeceği, işsizliğin yaygınlaşacağı, yoksulluğun bir çığ gibi artacağı bir dönemi işaret etmektedir. Küresel ekonomiyi kasıp kavuran ekonomik kriz saldırısını durdurabilmek için, hükümetler ve merkez bankaları tedbir üzerine tedbir alırken, Türkiye'de başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, bazı AKP;li bakanların 'Gereken tedbirler alınacaktır' sözleri, ciddiyetsizliğin ve şaşkınlığın bir göstergesi olarak  değerlendirilmelidir."