Türkiye'de kar esareti

İDO'nun bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm yurtta aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle İDO'nun bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.

İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bugün saat 07.00'deki Yenikapı-Bandırma ve 07.30'daki Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yalova-Yenikapı, 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı ve 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapan Eskişehir-Kütahya karayolu ve Bursa-Ankara karayolu, Mezitler mevkisinde sorunun giderilmesinin ardından sabah saatlerinde trafiğe açıldı.

Öte yandan dün kar yağışı nedeniyle İstanbul-Ankara arasında ulaşımı sağlayan TEM otoyolunun Ankara istikametinin Düzce kesiminde kapanan yol akşam saatlerinde tek şeritten ulaşıma açıldı. Yolda, trafiğin tek şeritten sağlanması nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

Kar, İstanbul'u bu akşam terk edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporlarına göre, karlı havanın bu akşam İstanbul'u terk edeceği belirtildi.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabaha kadar devam ettiği, AKOM ekiplerinin ana arterler ve katılım noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Kar kalınlığının, Şile Ağva'da 15-25 santimetre, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Kartal, Tuzla-Orhanlı'da 8-12 santimetre, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Ümraniye ve Çekmeköy'de 4-7 santimetre, Bostancı, Taksim, Beşiktaş ve Eminönü'nde ise 2-3 santimetre olarak ölçüldüğü ifade edildi.

Okullar yine tatil edildi

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle eğitime verilen arayı bir gün daha uzattı. Ankara'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle valilik, bugün ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve kreşlerin tatil edilmesini kararlaştırdı.

Zonguldak'ın bazı belde ve köylerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ve yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Gökçebey, Alaplı ve Ereğli ilçe merkezi hariç bağlı beldeler ile köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 10-11 Mart tarihlerinde ara verildiğini söyledi.

Kütahya'nın Altıntaş, Altıntaş, Domaniç ve Simav Kaymakamlıkları, ilk ve orta dereceli okullar, anaokulları, yaygın eğitim kurumlarında dün uygulanan tatilin bir gün daha devam ettirilerek bugün de geçerli olmasına karar verdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulunda da öğretime bugün ara verildi.

Eskişehir'in Seyitgazi, Sivrihisar, Günyüzü, Han, Mahmudiye, Mihalıççık, Çifteler ve İnönü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün 1 gün süreyle ara verildi.

Karabük'ün Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kamu kurumlarındaki engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Çorum'un Ortaköy ilçesinde kar yağışı nedeniyle İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile okulların 2 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Konya'nın Taşkent, Altınekin, Akşehir ve Çumra ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Konya'nın Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akören, Bozkır ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve yaygın eğitim kurumlarında dün uygulanan tatilin, bir gün daha devam ettirilerek bugün de geçerli olmasına karar verildi. Konya'nın Beyşehir ve Ahırlı ilçesi ile Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde de kar nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir