'Dönüşüm programı sanayiciye yol haritası sunmuyor'

Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı'nın beklentileri karşılamadığını söyleyen OSİAD Başkanı Keskin, "Sanayici, hala ara eleman sıkıntısı çekiyor, en önemli sorun reel faizlerin yüksekliği. Programda buna ilişkin reçete yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, "Sanayici, hala ara eleman sıkıntısı çekiyor, mevcut eğitim sistemi ihtiyacı karşılayamıyor, Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı bu duruma yol haritası sunmuyor" ifadesini kullandı. 

Keskin, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı'nı değerlendirdi. Planın beklentileri karşılamadığını ifade eden Keskin, şu anda en önemli sorunun, reel faizlerin yüksekliği olduğunu ve programda buna ilişkin reçete bulunmadığını kaydetti. 

"Maliyetler düşürülmeli"

Kredilendirilme konusunda adımlar atılması gerektiğine dikkati çeken Keskin, girdi maliyetlerinin düşürülmesini istedi. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların maliyetleri de olumsuz etkileyeceğine işaret eden Keskin, yerli malı kullanımı ve alımı konusunun da arzu edilen noktadan uzak olduğunu vurguladı. 

Keskin, kamu alımlarında yerli ürüne öncelik tanınması gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye, orta gelir tuzağına saplanıp kaldı, kişi başına gelir 10 bin doların üzerine çıkamadı. Mevcut eğitim sistemi, yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesini sağlamaya yetmedi. Sanayici, hala ara eleman sıkıntısı çekiyor, mevcut eğitim sistemi ihtiyacı karşılayamıyor, Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı bu duruma yol haritası sunmuyor" eleştirisinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir