'Dünyaya doğru mesaj verilmeli'

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Dünya piyasalarına doğru mesaj verilmesi gerektiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜNEŞ DOĞDU SOYLU 

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, şu dönemde dünya piyasalarına doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunu söyledi. KAYSO mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Boydak, ülkedeki istikrarla ekonomik değerlerin normale döneceğini ifade ederek şunları söyledi: 

“Şu dönemde dünya piyasalarına doğru mesaj verilmeli. Ekonomi stabil yürümekte. Kurların çok yükseldiği günleri gördük. Biz kurdan ziyade işletmelerimiz kapasitesini nasıl kullanıyor, aldığımızı sattığımızı iyi organize edebiliyor muyuz, kur riskinden kaçınıyor muyuz, kısa vadeli borçlanmayla uzun vadeli yatırımlar yapabiliyor muyuz, bunları önemsiyoruz.Tabii ki Merkez Bankamızın tek bir hedefi var, fiyat istikrarı yani enfl asyonun belli bir noktada tutulması. Faizlerle ilgili yeteri kadar eleştiri var, bunun üzerinden tekrar geçmeye gerek yok ama ben bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum.” 

Boydak, Soma’daki maden kazasına da değinerek şöyle dedi: “Özellikle bu tarz kazalarda aklımıza hep işçi sağlığı ve iş güvenliği geliyor. Bu ülkemizin önemli meselelerinden birisi. Bu konuda 90’lı yıllardan bugüne ne değişmiş diye baktığımda ölümlü iş kazalarının yüzde 50 oranında azaldığını gördüm. Tabii bizim için bu yeterli değil. Çok daha hızlı iyileşmemiz lazım. Türkiye AB standartlarını yakalayacak bir ülke olacak ise eğer firmalarımız AB’deki ülkelerle rekabet edebilecek firmalar olabilecek ise çalışanlarımız Avrupa’daki emsallerine göre verimlilikte rekabet edebilecek ise bizim daha almamız gereken mesafe var. Kadere elbette inanıyoruz ama tedbiri elden bırakmayacağız.”

Bu konularda ilginizi çekebilir