İki konfederasyondan miting çağrısı!

DİSK ve KESK, 2015 bütçesini 13 Aralık'ta Ankara'da düzenleyeceği mitingle protesto edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Bütçe Kanunu Tasarısı'nı protesto etmek için 13 Aralık'ta Ankara'da miting düzenleyecek.  

Yapılan ortak yazılı açıklamada, 2015 yılı Bütçe Kanunu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.  

Tasarının hazırlanış biçimi ve içeriğinin antidemokratik olduğu öne sürülürken, hazırlık sürecinde sendikaların taleplerine kulak tıkandığı savunularak şöyle denildi: 

"Bizler savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesine 'Hayır' diyor, bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz. Bu kapsamda 'Emekten yana halk için bir bütçe' talebimizi en geniş emekçi kesimlerine, toplumun tüm ezilen kesimleriyle ortaklaştırarak 13 Aralık'ta Ankara'da merkezi bir miting gerçekleştireceğiz. Tüm işçileri, kamu emekçilerini, insanca yaşam hakkı hızla elinden alınan tüm yurttaşlarımızı adil bir gelecek için mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir